Sanoma-topman Molman: Herstelplan SBS vertraagd

“Geef ons twee jaar de tijd”, zei SBS-topvrouw Georgette Schlick bij haar aantreden. “Eind 2012 moeten we een behoorlijke inhaalslag hebben gemaakt.” Maar die woorden lijken iets te enthousiast geweest. Dat laat Sanoma-topman Dick Molman althans doorschemeren in De Telegraaf. “Er is inmiddels een heleboel gebeurd waardoor het herstel al deels is ingetreden, we zijn op weg. Strategisch en financieel staan onze plannen nog steeds overeind, maar wel met vertraging.”

Volgens Molman is de SBS-organisatie ‘slanker en armer’ dan gedacht bij de aankoop vorig jaar. “De vraag is of het een goede investering is geweest en dat kun je pas op de langere termijn beoordelen. Maar het is geen investering voor een paar jaar natuurlijk. De kijkcijfers zijn in de aanloop tegengevallen. Dat vinden wij niet leuk, op z’n zachts gezegd.”

Toch is het niet alleen maar armoe troef in de woorden van Molman. “Juni wordt een slechte maand vanwege alle sport, maar mei was redelijk. De vrije val waar iedereen het over had, is gestopt. We hebben nu een nieuw team aan boord waar ik vertrouwen in heb en ik geloof dat dit najaar een paar dingen wel gaan lukken.”

Auditieshow The Winner Is… werd al ver voor de première in de markt gezet als een hitformat dat het tij wel eens zou kunnen keren. Zoals bekend pakte dat anders uit, de kijkcijfers zijn teleurstellend te noemen. Molman zegt daarover: “Pure pech. Onder normale omstandigheden zeg je ’pech’, nu is het ’pure pech’. Iedereen, inclusief wij, zagen het als de start van een nieuw begin. Als dat niet lukt, word je door iedereen hard afgerekend. Intern voelde het ook slecht, het was uiterst teleurstellend.”

Wat SBS 6 dit najaar allemaal gaat doen, wordt stukje bij beetje duidelijker. De kijker kan zich verheugen op een nieuwe reeks van het bewezen succes Sterren Dansen op het IJs en ook het bij RTL succesvolle Wie Trouwt Mijn Zoon? zal in de schema’s opduiken. De vooravond wordt aangepakt met een stevige makeover van Hart van Nederland en Shownieuws, verder komen er spelletjes als Prijzenslag en De Gemene Deler. Andere aangekondigde titels zijn Alles Kids (met Jochem van Gelder), Junior Masterchef en Miljoen voor een Wonder.

Zie ook:
- Publieke omroep eerder met najaarspresentatie, SBS later
- Nieuwe SBS-baas Schlick: Geef ons 2 jaar de tijd
- SBS 6 aan de haal met RTL’s Wie Trouwt Mijn Zoon?
- Junior Masterchef promoveert naar SBS 6

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Sanoma-topman Molman: Herstelplan SBS vertraagd

  1. pascalle

    wat versassend, echter dit is een drama

      /   Reply  / 
  2. mike

    Het lijkt wel of het gevoel van urgentie ontbreekt bij SBS. Niet te geloven, een vertraging accepteer je toch gewoon niet. Durf dan extra te investeren. Het zal weer een fantastisch najaar worden voor RTL op deze manier.

      /   Reply  / 
  3. pAT

    Wie gaat sterren dansen op het ijs doen? tooske en beau?

      /   Reply  / 
  4. Mitch

    Ik mag toch hopen dat als ‘Sterren Dansen Op Het IJs’ terugkeert dat Gerard Joling dat weer gaat presenteren! Is het echt 100% zeker dat het programma terugkomt?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>