SBS 6 brengt Marc Klein Essink terug op tv

Marc Klein Essink keert terug op televisie als quizmaster, maakt Shownieuws bekend. Voor SBS 6 gaat hij op woensdagen De Lijf Show presenteren, wat volgens eigen zeggen een hoog entertainmentgehalte kent. In De Lijf Show strijden twee panels van BN’ers tegen elkaar met een publieksvak. Inderdaad, het format komt uit de koker van Talpa, dat eerder dergelijke shows stoelde op vaderlandsliefde (Ik Hou van Holland), de strijd der seksen (De Jongens tegen de Meisjes) en televisie (Lang Leve de TV). Klein Essink maakte ooit het legendarische De Staatsloterijshow.

Daar staat tegenover dat hij ook minder succesvolle titels op zijn naam heeft staan, zoals Bankgeheim en Kies de Kluis. Het is dan ook best opmerkelijk dat SBS 6 Klein Essink aantrekt als quizmaster, iemand die niet meteen het SBS-gevoel uitstraalt. Bovendien lijkt de zender met het aantrekken van nieuwe gezichten te vergeten dat er ook heel wat presentatoren werkeloos thuis zitten?

SBS meldt zelf over De Lijf Show: “Dit programma is een entertainende en leerzame spelshow over gezondheid en het menselijk lichaam. Hoe kun je griep voorkomen? Waarvoor dient oorsmeer? Wat werkt het beste tegen een kater? In elke aflevering nemen twee koppels van bekende Nederlanders het tegen el- kaar op door uiteenlopende vragen te beantwoorden en spellen te spelen. Ze worden hierbij geholpen door een eigen publieksvak. Wie houdt zijn rug recht, blijft de zenuwen de baas en houdt zijn hoofd koel?”

Zie ook:
- Nieuw amusement SBS 6: BN’er-quiz over menselijk lijf
- SBS 6 met twee spelletjes in vooravond, vrijdag films

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “SBS 6 brengt Marc Klein Essink terug op tv

  1. Richard

    Door oud RTL gezichten aan te trekken, hopen ze waarschijnlijk het oude RTL gevoel bij de kijker over te brengen?

      /   Reply  / 
  2. mike

    Klopt wel een beetje wat Richard zegt.
    Volgens mij wil SBS6 het oude RTL worden, met vele afdeankertjes van RTL zowel programma’s/shows als presentatoren.
    Maar gaat niet lukken!

      /   Reply  / 
  3. Jaap

    Spijtig dat Rolf Wouters niet terug wil op tv, had hem graag terug gezien bij SBS in een groots studioprogramma.

      /   Reply  / 
  4. Michel

    @Richard en Mike Mark Klein Essink is nooit echt een RTL gezicht geweest. Hoewel hij er wel een aantal jaren heeft gewerkt zullen meer kijkers hem herinneren van De Staatsloterij 100.000 gulden show toen deze nog bij Veronica werd uitgezonden. Bij RTL4 waar de show later heen verhuisde was de show een stuk minder.

    Verder is je kwa presentatoren natuurrlijk al snel in de zelfde vijver. SBS heeft nieuwe gezichten nodig (had deze al een hele lange tijd nodig)en ja dan kan het zijn dat mensen vroeger ook bij RTL hebben gewerkt. Het is gewoon een bedrijf.

      /   Reply  / 
  5. Jeroen

    Rolf Wouters met de Tandenborstel show op de vertrouwde donderdag avond! Dat lijkt mij wel wat. Wat boeit dat nou of ze hem terug halen, als het programma maar leuk is. Ik vond hem het bij de staatsloterij erg goed doen. SBS kan een aantal programma’s makkelijk uit het archief halen, waarom niet. Na de komst van Marc ben ik wel erg benieuwd naar wat er nog meer komt!

      /   Reply  / 
  6. billieturf

    ik vindt alles best zolang ze henny huisman maar thuis laten zitten

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>