Geen wetten voor deelnemers Utopia

Screen shot 2013-09-03 at 10.58.31 AMVIDEO – Utopia is hèt nieuwe reality-programma uit de koker van John de Mol is Utopia. De producent hoopt na Big Brother en De Gouden Kooi een nieuwe twist te hebben gevonden die voor een nieuwe verkoophit gaat zorgen. Vijftien kandidaten krijgen een jaar lang de tijd om een nieuwe samenleving op te bouwen. Pikant detail: de nieuwe gemeenschap mag ook zijn eigen regels en wetten gaan bepalen.

De kandidatenoproep is dit weekend op de najaarspresentatie van SBS 6 getoond en staat nu ook online. “Eén jaar lang bouwen de deelnemers aan een compleet nieuw bestaan, een nieuwe gemeenschap, op een plek waar geen regels, geen wetten en geen machtsverhoudingen zijn en ze beginnen met bijna niets. Alles wat ze hebben, is een kale loods op een onbewerkt stuk land, een paar dieren, een aansluiting voor water en elektriciteit, één telefoon en een geldbedrag in cash om hun leefomgeving op te bouwen en de eerste maanden te overleven. Elke vier weken wordt een van de bewoners weggestemd en vervangen door een nieuwe.”

Het is nog niet bekend welke SBS-zender Utopia gaat uitzenden. De show moet van 1 januari 2014 tot 31 december 2014 gaan lopen. Producent Talpa omschrijft het als ‘het grootste tv-experiment sinds Big Brother’.

Zie ook:
- John de Mol met nieuwe realityshow Utopia
- Remko van Westerloo wil vrouw verleiden in nieuwe vooravond
- SBS-baas: RTL Late Night aanval tegen ons

31 Reacties // Reageer

31 thoughts on “Geen wetten voor deelnemers Utopia

 1. Rob

  pffff

    /   Reply  / 
 2. Tim20 MJ

  Volgens mij wordt ‘t SBS6, dit spotje komt vaak op die zender inclusief het 6-logo.

    /   Reply  / 
 3. pat

  Als het in nederland zal plaatsvinden zullen ze zich tot moeten houden aan de wetten en regels van nederland ? Verdien je geld dan moet je belasting betalen ? Sla je iemand bewusteloos dan zal je toch moeten verantwoorden voor een rechter ? Dus ik vind het maar raar dat ze schrijven geen wetten of regels.

    /   Reply  / 
  1. vinn

   Daar zat ik ook al aan te denken, maar het zal vooral gaan om regels denk ik.
   Het zijn een groep mensen die moeten gaan samenleven daarvoor zullen bepaalde afspraken moeten gemaakt worden.

     /   Reply  / 
 4. Riz

  Mooi experiment voor diegenen die graag zo nodig op Mars een kolonie willen stichten.

    /   Reply  / 
 5. fabiana

  Ik vind het een geniaal concept en denk dat ze hier mee hoog gaan scoren! Het is dat ik een eigen bedrijf heb..anders had ik ziels graag mee gedaan! Dichter tot jezelf kan je niet komen, dit word heel confronterend voor de mensen. Ga zeker kijken!

    /   Reply  / 
 6. Riz

  Ik vind het een mooi initiatief. Zou leuk zijn als de toekomstige deelnemers tijd willen nemen om Thomas More’s ‘Utopia’ lezen (15e eeuw en ja.. gewoon bestellen via Bol.com) – dan kan dat een aardig uitgangspunt zijn. Ik ga zeker kijken.

    /   Reply  / 
 7. jowy

  Lijkt me wel een mooie ervarng.
  En een uitdaging vooral

    /   Reply  / 
 8. Jose

  Het lijk me een geweldig programma ik ga ook zeker kijken.
  Ik weet niet of het in Nederland wordt opgenomen maar ze weten heus wel waar ze mee bezig zijn.
  Daar hebben ze een legertje mensen voor die dat allemaal uitzoeken. En het blijft een SPEL.

    /   Reply  / 
 9. Aniet

  Iets dergelijks is in Engeland al eerder gedaan. Het heette ‘Castaway’ en speelde zich af op een klein eilandje in de Schotse Hebriden. Sommige deelnemers hadden ook kinderen bij zich. Een jaar lang werd een nieuwe self-supporting gemeenschap opgericht. Was erg boeiend!

    /   Reply  / 
 10. G.M.Schoemaker

  Ik voel mij heel erg aangetrokken om hier aan mee te doen. Gezien de aard van mijn levenservaring ben ik van mening dat ik heel goed deel uit zou kunnen maken van deze groep mensen om dit tot een goed gevolg te brengen. Ben er mij heel erg van bewust dat dit zeer zeker niet mee zal vallen maar daardoor alleen voor doorzetters bestemd is die nooit opgeven en daar ben ik er zeer zeker één van. Groeten Gerard.

    /   Reply  / 
 11. Peter

  Top, wil wel mee doen.

    /   Reply  / 
 12. Nina

  Ik heb dit in echt gedaan, kom uit oorlogsgebied en ben 1,5
  echt zonder iets me moeten leven. Hier hebben ze elektriciteit,telefoon en een geldbedrag. Dus als ze beetje slim doen kunnen ze makkie veel voor elkaar hebben. Jammer dat ik niet me kan doen.

    /   Reply  / 
 13. christiaan

  zaterdag screening dag in Hilversum !! heb er zin in

    /   Reply  / 
 14. lenno

  presies wat ik nodig heb ik ben mannetje van alles en een regelneef

    /   Reply  / 
 15. folkert

  kunnen ze rutten er niet heen sturen !!!

    /   Reply  / 
 16. Jeffrey

  Dit word derop of eronder voor SBS6,anders zijn ze failliet.

    /   Reply  / 
 17. Lupo

  klinkt als ‘Animal Farm’ van George Orwell. Ben benieuwd.

    /   Reply  / 
  1. Mioenen

   Anno 2017lijkt het inderdaad uit te komen

     /   Reply  / 
 18. Ilse

  Klinkt wel leuk, maar zou het niet aan het begin zijn, leuk nieuw en daarna is het nieuwe eraf?

    /   Reply  / 
 19. joep

  De entertainment waarde zou juist verhoogd kunnen worden door niet weg te stemmen.. gewoon het met die club moeten doen… Das pas interessant!

    /   Reply  / 
 20. crazydutch

  Hoe kan ik meedoen aan die utopia. please help

    /   Reply  / 
 21. Nino Bommer

  http://www.youtube.com/watch?v=DM5krwB3Ii4

  Ik heb mij aangemeld voor UTOPIA en ik ben inmiddels uitgenodigd voor een selectie gesprek op 26 september 2013.

  Om bewijzen aan UTOPIA dat ik de kandidaat ben die zij zoeken, ben ik alvast van start gegaan. 3 dagen lang heb ik bij de Nedereindse plassen overleefd.

  Het einde is een beetje een raar einde, maar de batterij was op. Sorry daarvoor

  Maar als JULIIE Vinden jullie dat ik Nino Bommer ”de kandidaat” ben voor UTOPIA?
  DEEL alsjeblieft dit filmpje voor mij!

  Like en reageer:D

  Volg mij op facebook
  https://www.facebook.com/nino.bommer.5

  Meer weten over Utopia
  http://www.utopiatv.nl/

    /   Reply  / 
 22. jaimy

  heeeey ik ben ook uitgenodigd voor een selectie gesprek op donderdag 26 sept

    /   Reply  / 
 23. Mr.Popo

  hmm geen recht systeem en barre omstandigheden.. wat als er een of meerdere het in z’n hoofd haalt om in tijden van voedsel tekort andere leden uit te schakelen om zo aan voedsel of aan de macht te komen?

    /   Reply  / 
 24. renzo

  Hey ik zou graag mee spelen met jullie programma er is er maar eentje die mee speeld en dat ben ik graag ik ben rens heb van men 1.5 jaar gezeten internaten pleeggezinnen noem maar op zelfs in marinne school gezeten van men 6 tot men 13 tiende tot vreemdeliogoen waar ik niet aanvaard was waar ik niet aanvaard werd dus noch iets ik ben een overlever ik doe alles zonder men vader en moeder dus daarom zou ik graag mee doen met jullie programma en sorry ik ben Renzo woon al iets meer dan 10 jaar in zeeland daarom jonny met andere woorden ik ben vatos loccos voor alemaal nou geef me de kans groetjes Renzo thooft,noch iets ik hoor er bij je kent me niet maar meeste mensen kennen de belg ak 10 jaar in zeeland daarom, moet ik noch meer vertellen graag jhon geef me de kans aub geen smoes groet Renzo THOOFT

    /   Reply  / 
 25. renzo

  meen het echt groetjes de waar iederee over praat nou nu heb ik men kqans jonny

    /   Reply  / 
 26. renzo.thooft

  jhon je kent me niet ik wel geeef me die kans heb het nodeg de belg in zeeland de goeie belg

    /   Reply  / 
 27. Sabine N

  Ik snap niet dat dit mag. Ik vind het onverantwoord en onethisch. Deelnemers zouden tegen zichzelf in bescherming genomen moeten worden. Iedere normale burger die zich zoiets in zijn kop zou halen, zou zo door de politie opgehaald en naar een inrichting gebracht worden. Maar als ergens geld mee verdient kan worden, dan gelden er in dit land altijd ineens andere regels. Ook als er geen regels zijn.

    /   Reply  / 
 28. Maarten Hendrik Rijsdijk

  Mijn reactie is eigenlijk ik heb gezien dat er twee mensen een rondleiding hebben gekregen, onder leiding van ik dacht de zwerver. Dat zou ik ook graag willen. Ik weet natuurlijk niet of dat zou kunnen. Hopelijk krijg ik op deze vraag een antwoord op.

    /   Reply  / 
 29. miriam hesselaar

  Utopia is heeeel leuk en spannend grt miriam

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>