SBS: Beter dan Popster kunnen we het niet maken

popsterSBS 6 telt al een aantal dagen af richting Popster, de nieuwe talentenjacht op de Nederlandse televisie. Of, zoals de makers zelf graag benadrukken: mondiaal gezien zelfs een nieuwe talentenjacht. Want nog nergens ter wereld kunnen poppenspelers met hun talent auditeren. Producent Talpa heeft heel wat tijd, geld en moeite gestoken in Popster, dat tot in detail is afgewerkt. Maar gaat het ook werken?

Voor Popster is een waanzinnig mooi decor gemaakt, is niet bezuinigd op camerawerk of montage, en is aan alle acts de uiterste zorg besteed met de juiste graphics en montage. “Met John de Mol weet je dat op ieder detail wordt gelet. Daar houd ik van”, zegt jurylid Henkjan Smits, die vanavond zijn comeback op televisie maakt.

Programmadirecteur René Oosterman vertelt aan deze blog: “We hebben alles uit de kast gehaald om er een goed programma van te maken. Het is afwachten of het aanslaat. Maar beter dan dit kunnen we het niet maken.” Toch moest ook hij aan het idee van een poppenshow wennen. “Maar ik dacht ook: als we dit voor elkaar krijgen, kan niemand zeggen: daar gaan we weer. Dit is uniek.”

De acts zijn uiteenlopend: van voorbindpoppen tot sokken die om een hand gaan, van marionetten tot een veredelde zemen lap die door de poppenspeler tot leven komt. “Ik denk dat dit programma wel eens heel inspirerend kan gaan werken, dat mensen thuis ook denken: ik ga dingen op een sok plakken en eens kijken of ik dit ook kan”, aldus Henkjan.

Presentatrice Kim-Lian van der Meij heeft vooral de rol van het opvangen van de kandidaten. “Ik ben een heel empatisch persoon, heel open. Ik denk niet dat het iemand het eng vindt, om iets tegen mij te zeggen. Dat is één van mijn krachten, daar ben ik me van bewust. Daarom ben ik op mijn plek in Popster.”

Zelf is ze er van overtuigd dat de talentenjacht gaat aanslaan bij kinderen, die in het weekend dikwijls bepalen waar een gezin naar kijkt op televisie. “Mijn dochter van 6 had een act gezien en haalt meteen een doos uit de kast met crêpe-papier en wc-rollen, om daar mee aan de slag te gaan. Mijn zoontje van 4 zat ademloos aan de buis gekluisterd. Kinderen gaan dit sowieso leuk vinden, ik ben vooral benieuwd hoe volwassen mensen gaan reageren.

Popster zit qua look and feel ergens tussen Holland’s Got Talent en The Voice of Holland. Zoals gezegd ziet alles er prachtig uit en is meneer Wijdbeens een verrijking voor het team. En toch kon de show mij bij de persviewing niet overtuigen. Mij bekroop het gevoel dat er weinig aan het toeval is overgelaten, dat de kandidaten tot ver in het programma worden geregisseerd door de redactie. Ik miste in elk geval het vuur bij hen om er ècht voor te gaan, een beetje zoals bij Beat the Best op RTL 4. Dat waren prachtige acts, maar volledig overgeproduceerd. En uiteindelijk kon je niet echt van een succes spreken.

Ik gun SBS 6 zeker anderszins. Maar ik verwacht dat Popster, als de nieuwsgierige aagjes zijn afgetaaid, uiteindelijk in de lijn van Bloed, Zweet & Tranen van de afgelopen weken scoort. En dan is 600-700 duizend kijkers voor zo’n productie toch wat aan de lage kant.

Popster, 20.30 uur, SBS 6

7 Reacties // Reageer

7 thoughts on “SBS: Beter dan Popster kunnen we het niet maken

  1. Popster

    Vanavond gaat Popster van start, erg benieuwd of dit format met poppen inderdaad net zo zal scoren de talentenjachten als The Voice. In Popster zitten naast het talentenjacht element ook andere elementen, als humor door André van Duin en iets fantasierijks. Misschien is het daardoor wel de familieshow.

      /   Reply  / 
  2. Ikke

    “SBS: Beter dan Popster kunnen we het niet maken”.

    Misschien de lat iets hoger leggen?

      /   Reply  / 
  3. Vdv

    Wat een waardeloos programma echt weer alla sbs6, wat een ontzettende platte presentatie. SBS6, het zou verboden moeten worden…….

      /   Reply  / 
  4. MH

    Ik heb hier gewoon geen woorden voor! Moeten we deze onzin grappig vinden?

      /   Reply  / 
  5. edward

    Wat een dom programma slaat nergens op erg snel gezapt.

      /   Reply  / 
  6. Ikke

    Mijn hemel, wat een waardeloos programma… Die pop in de jury was wel zoooo irritant en dan de zogenaamde grapjes die werden gemaakt. wat een goedkope rommel zeg. En daar heeft JdeM zich zo mee bemoeid om het tot een goed format te maken? Als ze echt niet beter kunnen maken dan dit, lijkt het me een zeer geschikt moment eindelijk de stekker maar eens uit SBS te trekken.

      /   Reply  / 
  7. scholten

    wat een zeer slechte jury

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>