Babette van Veen: Scherpe kantjes van Linda Dekker af

GTST BABETTE VAN VEENVoor fans die al jaren naar Goede Tijden Slechte Tijden kijken is het een bijzondere dag: Linda Dekker keert namelijk terug in de serie. Actrice Babette van Veen loopt alweer een tijdje rond op de set en haar alter ego lijkt voor heel wat rumoer te gaan zorgen in Meerdijk. Want hoewel de haaibaai haar scherpe kantjes is verloren nu ze moeder is geworden, zit niet iedereen te wachten op Linda.

Linda keert terug met haar zoon Rover, dochter Sam blijft nog even op een kostschool in Canada maar zal na de zomerstop ook haar intrede doen. Ze is platzak en moet dus aan inkomsten zien te komen. Grote vraag is natuurlijk hoe ze dat gaat doen. Het karakter is in 2005 voor het laatst te zien geweest en kunt dus niet iedereen meer in het soapdorpje. Wellicht dat ze begint bij Laura om te bedelen voor een baantje in de Rozeboom?

Babette vertelt over Linda in Televizier: “Vroeger was ze erg ambitieus en carrièregericht. Ze ging over lijken als ze iets wilde bereiken: of ze nu fotomodel wilde worden of haar eigen bedrijf runde. Zeker in de eerste jaren was ze een haaibaai en de bitch van de serie. Die scherpe kantjes zijn er wat af, haar focus ligt nu meer op haar gezin. Ze wil het beste voor haar twee kinderen en is bereid daarin heel ver te gaan.”

De actrice heeft tijdens haar absentie niet voortdurend GTST gekeken. “Dus toen het zeker was dat Linda terug zou komen heb ik een spoedcursus GTST gedaan. Ik zat thuis op de bank te kijken en had soms echt geen idee wie nou wie was, en vroeg van alles aan vrienden en kennissen die vaker kijken. Wat betreft het soort verhalen merk ik weinig verschil; het blijven altijd variaties op bekende thema’s als relaties, liefde en bedrog.”

En hoe lang Babette te zien blijft? Daar worden geen concrete uitspraken over gedaan. Maar gezien het feit dat er twee kinderen zijn gecast, zou Linda wel eens voor onbepaalde tijd kunnen rondlopen in Meerdijk. Zelf zegt Babette in Televizier: “De komende tijd krijg ik heel leuke, diverse dingen te doen. Maar het zou zomaar kunnen dat ik op den duur ook vooral met kopjes thee m’n ­kinderen zit op te wachten. Dat hoort er gewoon bij.”

GTST, 20.00 uur, RTL 4

1 Reacties // Reageer

One thought on “Babette van Veen: Scherpe kantjes van Linda Dekker af

  1. M

    Bij Late Night werd al bevestigd dat het in eerste instantie om een seizoen gaat maar dat het de bedoeling is dat het voor langer is (de standaard bij vaste rollen lijkt me).

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>