Erik de Vogel greep naast rol bij start GTST

ludo sanders erik de vogelAl bijna twintig jaar maakt Erik de Vogel deel uit van Goede Tijden Slechte Tijden als Ludo Sanders. Toch is dat niet de rol waarmee hij de serie hoopte binnen te wandelen. Sterker nog; Erik heeft al voordat GTST op de buis kwam, auditie gedaan. Maar de rol ging aan zijn neus voorbij. “Toen ik de eerste aflevering op tv zag, was ik zo blij dat ik die rol niet had gekregen.”

Erik vertelt in RTL Boulevard dat zijn leeftijd hem toentertijd parten speelde. Met zijn 31 jaar was hij te jong  voor de oude garde en te oud voor de jonge garde.

Toch blijft het acteren in een soap hem trekken. “Als je van de toneelschool komt, heb je veel geleerd, maar je leert niet met een camera omgaan. Ik vind dat dit een skill is die je als acteur moet bemachtigen. Daarom wilde ik er graag bij. Toen vijf jaar later de rol van Ludo kwam, de bad guy, wilde ik zo graag weten hoe dat was, dat ik het toch ben gaan doen. De rest is geschiedenis.”

Vanavond staat RTL 4 uitgebreid stil bij het 25-jarig bestaan van de soap. Op het reguliere GTST-tijdstip is een special te zien met een terugblik. Daarna een dubbele aflevering, gevolgd door een documentaire over Antonie Kamerling, bekend geworden door zijn rol als Peter Kelder.

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>