Robert Alberts keert terug in jubileumseizoen GTST

wilbert-gieske-robert-albertsGroot nieuws uit soapland: Wilbert Gieske keert terug in Goede Tijden Slechte Tijden. Nu de soap zijn 25ste verjaardag viert is het blijkbaar tijd om wat karakters uit het verleden uit te nodigen nog eens langs te komen, want eerder al maakte Linda Dekker (Babette van Veen) haar comeback. Nu is het dus de beurt aan Robert Alberts, zo meldt RTL Boulevard. Dat kan leuke verhaallijnen opleveren met Laura Selmhorst, Jef Alberts en ook Linda Dekker. Maar opmerkelijk is het wel.

Want toen Wilbert in 2008 opstapte, was hij niet mals in zijn kritiek op de makers van GTST. Wilbert liep toentertijd helemaal leeg in gesprek met Het Parool. “De verhalen werden mij te krankzinnig. Ze hadden niets meer te maken met mijn personage. Je leert het uit je hoofd, roept het en dan is het goed. Dat vond ik te weinig. Dus heb ik gevraagd: gaan we zo door of niet? Daaruit heb ik deze conclusie getrokken.”

Ook zei hij: “Toen we begonnen hadden we autonome personages met een eigen verhaal. Jongens van de middelbare
school, zoals Arnie Alberts, zochten een plek in de maatschappij. Later kregen de ouders uit de bijrollen de grote verhalen.”

En: “Er komen nu steeds meer families in. Als er één jeuk aan zijn vinger heeft, staan er vijf omheen om het erg te vinden. Doe je allemaal hetzelfde. Een autonoom personage heeft zijn eigen drive. Het initiatiefloze van mijn karakter vond ik het ergste. Mijn personage had geen eigen gedachten meer.”

Maargoed, in de loop der jaren is er veel verbeterd aan GTST. En is Wilbert vergeven voor deze trap na. Ik kan me wel verheugen op de rentree van Robert!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>