Mart Smeets minder vrijblijvend in De Avondetappe

Vandaag maakt de NOS officieel bekend dat Mart Smeets aankomende zomer De Avondetappe zal maken, de wielertalkshow bij de Tour de France. Na alle dopingschandelen zal de toon wel anders worden. “Ik ben me er van bewust dat we nu met een gewaarschuwde sport te maken hebben. Het zal minder vrijblijvend zijn. De onderwerpen zullen meer zijn toegespitst op hoe wij nu naar het wielrennen kijken.”

Hij vervolgt in het AD: “Dus veel van de gesprekken zullen gaan over liegen, bedriegen en vals spelen. Je kan je ogen niet sluiten voor wat er allemaal is gebeurd.”

Mart heeft meer dan eens Lance Armstrong en Michael Boogerd gesproken namens de NOS, wielrenners die later opbiechtten zich te hebben vergrepen aan doping. “Ik heb sinds vorig jaar veel nagedacht en geleerd. En dan krijg je een bepaalde visie. Dat we in een wereld leven waarin bedrog soms bijna geaccepteerd lijkt. Of het nu gaat om de wielersport, de banken, de politiek of de vleesverwerkingsindustrie. Je wordt bedonderd aan alle kanten. Nee, ik ben niet somber. Ik vind het gewoon jammer, heel erg jammer.”

Smeets is sinds vorig jaar niet meer in dienst van de NOS, hij werkt nu op freelance basis bij de omroep. “Ik ga door tot 2085 en dan neem ik ceremonieel afscheid. ik heb al sponsors gezocht”, grapt hij in de krant. In een officieel statement laat Smeets weten: “Ik heb meteen na de Spelen in Londen tegen de NOS gezegd dat ik er nog graag een seizoen aan zou vastplakken, maar dat het grote lijf van me dat ook moet willen. Dag in dag uit zo’n programma maken heeft iets bijzonders, maar het is ook topsport. Ik voel me gelukkig goed, dus why not?”

Mart wordt tijdens de aankomende Ronde van Frankrijk bijgestaan door vaste ‘sidekicks’: de wielerjournalisten Edwin Winkels, Thijs Zonneveld en Bert Wagendorp.

Zie ook:
- NOS doseert berichtgeving wielersport
- NOS dubt met Mart Smeets over Tour de France 2013

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Mart Smeets minder vrijblijvend in De Avondetappe

  1. Valpa

    Goed nieuws, blijft ondanks alle schandalen een heerlijk sfeervol praatprogramma. Minder sport, meer gepraat. Prima toch? En Mart draagt deze show. Zou graag Herman vd Zandt eens langs zien komen. Potentieel opvolger van de Mart.

      /   Reply  / 
  2. Nelson

    Er is blijkbaar in Nederland maar 1 persoon die dit programma kan presenteren? Mart Smeets is nu freelancer, hierdoor zal het programma duurder worden en wat nog vervelender is dat jonge nieuwe mensen bij de NOS nooit een kans krijgen. Hier gaat de voorkeur uit naar vriendjes van vriendjes Bah!!!

    Nelson

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>