SBS 6 met live verslag Johan Cruijff Schaal 2013

Schermafbeelding 2013-07-27 om 10.55.27Landskampioen Ajax en bekerwinnaar AZ luiden vandaag het nieuwe voetbalseizoen in. In de Amsterdam Arena strijden de ploegen voor de eerste prijs die te winnen valt, de Johan Cruijff Schaal. De Amsterdammers wonnen de cup zeven keer en de ploeg uit Alkmaar één keer, in 2009. SBS6 doet live verslag van de traditionele openingswedstrijd van het seizoen.

AZ wist een moeizaam seizoen af te sluiten met het winnen van de KNVB Beker. Afgelopen zomer verloor de club twee smaakmakers. Adam Maher vertrok naar concurrent PSV en Jozy Altidore koos voor een avontuur bij Sunderland in de Engelse Premier League. Nieuwe gezichten zijn onder andere Jeffrey Gouweleeuw van Heerenveen, Jan Wuytens van FC Utrecht en Nemanja Gudelj van NAC Breda.

De opvallendste transfer van Ajax deze zomer is de komst van Bojan Krkic. Hij wordt komend seizoen gehuurd van FC Barcelona. Bojan gold als groot talent bij de Catalaanse grootmacht, maar wist nooit écht door te breken. De afgelopen jaren speelde hij op huurbasis bij AS Roma en AC Milan. De transferperiode is nog niet afgesloten. Het blijft dus tot de laatste dag spannend welke spelers in de basisformatie staan.

Jan Joost van Gangelen neemt de presentatie vanuit de Amsterdam Arena op zich. Analist Pierre van Hooijdonk is aanwezig om zijn visie te geven en Hans Kraaij doet verslag vanaf het veld. Leo Oldenburger voorziet de wedstrijd van commentaar.

Johan Cruijff Schaal, 19.30 uur, SBS 6

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “SBS 6 met live verslag Johan Cruijff Schaal 2013

  1. Hpi

    Hey

      /   Reply  / 
  2. henk

    zeer slechte commetator , noemt geen spelers

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>