NOS-baas waarschuwt voor monopolie Fox

eredivisie logoBinnenkort gaat de NOS beslissen met welk pakket sportrechten ze doorgaat: het Eredivisie Voetbal of het Champions League voetbal. “Zeker is dat wij de komende jaren een van die twee sowieso verliezen vanwege de bezuinigingen, we kunnen het niet meer betalen. Dat is de realiteit, maar je moet je wel afvragen wat de consequenties zijn”, vertelt directeur Jan de Jong in de Telegraaf. Hij vreest een monopolie van Fox.

De Jong legt uit: “Fox heeft nu al bijna het complete voetbal, op twee, drie belangrijke contracten na: de samenvattingen van de eredivisie, Champions League en de interlands van Oranje, die straks als één pakket op de markt komen. Alles, oefenwedstrijden en kwalificatieduels richting EK 2016, gaat naar één zender. Als Fox die paar contracten ook nog binnen weet te halen, hebben ze een monopolie.”

Hij vervolgt: “Voor alle sport bij de NOS betaalt een huishouden nog geen zestig cent per maand. Fox moet jaarlijks 200 tot 250 miljoen euro uit de markt halen om uit de kosten te komen. Dat betekent dat je per huishouden straks 30 tot 40 euro per jaar moet gaan betalen – alleen voor voetbal. Dat mag van mij, hoor, maar ik wil het wel gezegd hebben.”

In de krant wijst de directeur er verder op dat de belastingbetaler niet opeens geld terugkrijgt als de NOS stopt met de Champions League of eredivisie. Dat dit geld vrijkomt voor andere programmering binnen de publieke omroep, is niet in de krant vermeld.

Zie ook:
- RTL sluit verwerven samenvattingen Eredivisie niet uit
- Fox: Rond winter besluit samenvattingen Eredivisie Voetbal
- Erben Wennemars: Fox gaat NOS schade toebrengen

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “NOS-baas waarschuwt voor monopolie Fox

  1. $ Dollar Bill $

    Wat een gehuil weer nadat de NOS jarenlang een monopolie op sport heeft gehad.

    Liever dat een commerciele partij die er voor betaald dan dat ons belastingsgeld ervoor gebruikt wordt.

      /   Reply  / 
  2. pat

    ook danzij reclame verdienen hun dat geld terug , dus niet direkt via de belastingbetaler.

      /   Reply  / 
  3. Nick

    Het is commercieel dus grotendeels zullen ze die 200-250 miljoen niet terughalen bij de consument maar bij de adverteerders. Nu de NOS weer. (Die jarenlang monopolie had.. stelletje zeikerds)

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>