‘NOS bood monsterbedrag voor kwalificatieduels’

sbs voetbalDe NOS heeft de uitzendrechten voor de kwalificatieduels van Oranje voor de komende vier jaar binnengesleept, zo is gisteren bekendgemaakt. Bedragen worden nooit naar buiten gebracht, maar De Telegraaf meldt vanochtend dat de publieke omroep diep in de buidel heeft getast. Dieper dan een commerciële partij als SBS of Fox ooit had kunnen gaan.

Volgens De Telegraaf is 15 miljoen euro neergeteld voor het pakket, goed voor zo’n 60 avonden voetbal. “Dit bedrag schijnt dusdanig hoog te zijn geweest dat een tweede ronde biedingen overbodig was, aldus betrouwbare bronnen. Insiders zeggen dat commerciële zenders nooit zo ver hadden kunnen gaan, omdat de kosten niet terug te verdienen zouden zijn met reclame-inkomsten.”

NOS-directeur Jan de Jong verdedigt de aankoop als volgt in de krant: “In het regeerakkoord is sprake van een brede publieke omroep en daar hoort ook voetbal bij. Wat bezuinigingen betreft, wij gaan hoe dan ook niet korten op onze nieuwsvoorziening, daar verandert dit contract niets aan.”

Zie ook:
- NOS haalt uitzendrechten kwalificatieduels Oranje binnen

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “‘NOS bood monsterbedrag voor kwalificatieduels’

  1. Sven

    Wat een enge hypocriet is die Jan de Jong. Liegen alsof het gedrukt staat.

      /   Reply  / 
  2. k:Alex

    Was toch al meteen duidelijk, NOS (en de hele kop van de PO) leeft in hun eigen wereldje.

      /   Reply  / 
  3. Ronaldo

    Blijkt maar weer dat de po makkelijk kan bezuinigen. Voetbal kan makkelijk naar de Co.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>