Nieuwe publieksprijs op NOC*NSF Sportgala 2013

foto: NOSHet jaar zit er bijna op en dus wordt er volop teruggeblikt. Zo ook door de mensen van NOS Studio Sport. Vanavond presenteren Dione de Graaff en Tom Egbers het NOC*NSF Sportgala, waarin de oranje sporters in het zonnetje worden gezet voor hun prestaties. Nieuw is de Sport in Beeld Prijs, een publieksprijs voor het meest bijzondere en memorabele sportmoment van eigen bodem.

De Sport in Beeld Prijs komt in de plaats van de Sportmoment van het Jaar-verkiezing van NOS Studio Sport. Daarbij kon het publiek een stem uitbrengen op door de redactie geselecteerde momenten. Zo werd in 2011 de val van Johnny Hoogerland in het prikkeldraad tijdens de Tour de France het meest gedenkwaardige sportmoment; in 2012 was dat het Olympisch goud voor Epke Zonderland.

De Sport in Beeld Prijs wordt toegevoegd aan de eretitels die tot nu toe werden vergeven op het NOC*NSF Sportgala: de Sportman, Sportvrouw, Sportploeg, Gehandicapte Sporter, Talent en Coach van het jaar, alsook de Fanny Blankers-Koen Carrièreprijs. Deze prijzen worden toegekend door een vakjury en de topsporters zelf.

Het Sportgala vindt plaats in de RAI in Amsterdam, waarvoor alle genodigden een mooi pakje uit de kast hebben getrokken.

NOC*NSF Sportgala, 20.30 uur, NOS (NL1)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>