Herman van der Zandt vol in Paralympics voor NOS

herman van der zandtNa de Olympische Spelen is het nu de beurt aan de Paralympics in Sotsji. Dat krijgt weliswaar niet zo veel aandacht als de reguliere Winterspelen, de NOS gaat volgens eigen zeggen veel uren zendtijd vullen. Meer dan ooit zelfs. Herman van der Zandt presenteert een dagelijks latenightprogramma op Nederland 3. Herman: “In Vancouver hadden we maar één wintersporter, nu zijn het er zeven. De grootste afvaardiging ooit.”

In het dagelijkse avondprogramma worden de hoogtepunten van de belangrijkste wedstrijden van die dag op een rijtje gezet, waarbij de nadruk ligt op de sportieve verrichtingen van de Nederlandse deelnemers. Op de eerste en laatste dag van de Paralympische Winterspelen wordt bovendien uitgebreid stilgestaan bij de openings- en slotceremonie.

Van der Zandt geniet van zijn werk, vertelt hij in De Telegraaf. “Ik vind het ontzettend fijn dat de NOS mij de kans geeft om mijn vleugels uit te slaan. Sotsji is ter afwisseling enorm leuk om te doen. Je ziet bij ons dat nieuws en sport steeds meer vervlechten. Nieuwsuur is daar een mooi voorbeeld van. We zitten in Sotsji met een klein NOS-clubje, ook van het Journaal en Jeugdjournaal, en pakken groter uit dan bij alle voorgaande Winterspelen voor gehandicapten.”

Paralympics, 23.10 uur, NOS (NL3)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>