NOS wint nu glansrijk van VI Oranje met Studio Brasil

foto: NOSEen aantal keer op rij heeft RTL de wind mee gehad tijdens een kampioenschap voetbal. VI Oranje was als de underdog de partij die kijkers wegsnoepte bij de NOS, dat maar wat stoffige praatprogramma’s rondom de wedstrijden maken. Maar het tij is gekeerd. Met Studio Brasil heeft de NOS met een nieuwe lichting gezichten een fris programma neergezet, terwijl VI Oranje met zijn sceptische verwachtingen de verkeerde insteek heeft gemaakt.

VI Oranje heeft vorige week heel behoorlijk gescoord. Maar na de 5-1 overwinning op Spanje lopen de cijfers terug. De mannen zelf pareren het argument dat de negatieve benadering hier debet aan is. “Tja, Derksen is niet bepaald lid van de Van Gaal-fanclub. Hij zei niet dat het een waardeloze trainer is, hij vindt het een vreselijk mens”, zegt Genee in het AD.

Hij vervolgt: “Die vergelijking met Mussolini ging wel wat ver. En dat overheerst nu bij mensen. Twee jaar geleden viel het Nederlands elftal erg tegen. Dat relativerende paste goed bij de sfeer van toen. Nu zijn we niet wezenlijk anders. Met onze stijl loop je wel de kans op de veel kritiek.”

Volgens Genee en Derksen is het wisselende tijdstip van VI Oranje ook niet handig. In de vooravond op RTL 7, ‘s avonds laat – op verschillende tijden – op RTL 4. “Ik moet nu aan mijn eindredacteur vragen wanneer we op televisie komen”, zegt Derksen.

Genee denkt ook dat twee keer VI Oranje op een dag te veel is. “We moeten waken voor overkill. Wij zijn eigenlijk op ons sterkst bij 1,5 uur per avond. Dan kunnen we vol knallen. Het ontbreekt nu soms aan scherpte.”

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>