‘Walgelijk initiatief’ toch op tv

De omstreden spermashow komt toch op tv. Eerder is het programma van Reinout Oerlemans verworpen door de bazen van RTL, maar Talpa lijkt er toch brood in te zien. Het ‘walgelijke initiatief’, zoals Fons van Westerloo het noemt, maakt deel uit van Talpa’s TV-Competitie, een programma waarin vijf makers met een pilot strijden om een uiteindelijke serie. De TV Competitie wordt gepresenteerd door Quote’s Jort Kelder.

In het programma Ik Wil Je Kind En Verder Niets gaat een ongehuwde vrouw op zoek naar een spermadonor. Uit een groep mannen kiest ze een donor die haar via kunstmatige inseminatie aan een kind moet helpen.

De grenzen van wat wel en niet kan op televisie, worden dus nog steeds opgezocht en uitgetest. En vandaag blijkt dus dat die grens weer hoger ligt dan wij allemaal dachten. Begrijp me niet verkeerd, het is goed dat het mogelijk is om via kunstmatige inseminatie bezwangerd te worden, maar dat hoeft niet op televisie. De aanstaande moeder zal ontzettend veel kritiek over zich heen krijgen, wat ze zich nu misschien niet realiseert. Om nog maar te zwijgen over de gevolgen voor het kind.

Ik houd mijn hart vast voor de volgende grens die getest gaat worden.

8 Reacties // Reageer

8 thoughts on “‘Walgelijk initiatief’ toch op tv

 1. eggman

  Live een abortus in de vijfde maand? Met de goede opwekmiddelen voor weeen prima te produceren in een primetime slot.

    /   Reply  / 
 2. Roland Klaverstijn

  Kinderachtig trouwens dat het dan gaat om inseminatie. Ik ga voor de live bevruchting op prime time. Daar zitten we op te wachten!

    /   Reply  / 
 3. de gemaskerde muchacho

  Ik zie het probleem niet zo. Als de VPRO een documentaire zou maken waarin ze iemand volgen die op die manier zwanger wil worden, dan was er niets aan de hand geweest. Had jij het misschien wel een prachtige documentaire gevonden.

  Het enige verschil is nu dat die vrouw van te voren een man uit mag zoeken als donor. Is dat dan echt ZO schokkend? In een “echte kliniek” (ik neem aan dat dit programma ook wel in samenwerking met een bestaande kliniek zal zijn, maar goed) heb je te maken met anonieme donoren. Dat vind ik eigenlijk nog veel decadenter.

    /   Reply  / 
 4. Roland Klaverstijn

  Decadenter is natuurlijk niet het juiste woord. ‘t Zij je vergeven. Ranziger, daar gaat het dus om. Hoe ranzig kun je zijn. That’s the question. En Oerlemans en c.s. zijn dus kennelijk godvergeten ranzig…

    /   Reply  / 
 5. De gemaskerde

  Ik heb een tijdje over het juiste woord na zitten denken… en vond dat decadent het dichtste in de buurt kwam. Het is inderdaad niet echt het goede woord, maar komt in ieder geval dichter in de buurt bij wat ik bedoelde dan ‘ranziger’.

  Ze zullen heus niet letterlijk alle potjes en pipetjes in beeld brengen (dat zou inderdaad ranzig zijn). Ik had het idee dat herman meer doelde op het idee erachter.

    /   Reply  / 
 6. herman

  dat klopt, gemaskerde muchacho. Met programma’s als De Bevalling hebben we al het lichamelijke al wel op de televisie gezien. De bezwaren die ik tegen ‘de spermashow’ heb zijn van morele aard. Ik denk niet dat een eventuele deelnemer zich bewust is van de impact die dit programma zal hebben – ook al zal ze denken van wel.

    /   Reply  / 
 7. De gemaskerde muchacho

  Ja maar je sluit nu eigenlijk gewoon aan in een laaaaaaange rij van mensen die bij elk nieuw programma lopen te gillen dat het slecht en verwerpelijk is. Big Brother, Idols, De bevalling, Temptation Island, Expeditie Robinson, Jackass, Over de rooie… en ooit lang geleden de eerste dominee die riep dat televisie überhaupt al slecht en verwerpelijk is.

  Bij alles wat nieuw is zijn er wel weer mensen die zeggen dat dit nu écht te ver gaat. En altijd wordt het programma toch gewoon gemaakt, en kijken mensen toch, en blijkt het uiteindelijk allemaal wel weer mee te vallen.

  Tegen de tijd dat dat kind oud genoeg is om het te begrijpen is iedereen dat programma toch allang weer vergeten. Net zoals al je voorgangers maak je je in feite druk om niets.

    /   Reply  / 
 8. Roland Klaverstijn

  Al is het idee nog zo banaal, de waarheid gaat er mee aan de haal…
  Uit De Telegrof van vandaag, 19 augustus:

  Big Brother vindt zwangere kandidate
  AALSMEER – De oproep van tv-producent Endemol aan zwangere vrouwen om zich op te geven voor een bevalling in het Big Brother-huis heeft geresulteerd in een groot aantal potentiële kandidates. Daaruit hebben de televisiemakers één vrouw geselecteerd.

  Een Endemol-woordvoerster zei vrijdag dat het gaat om “een wat jongere zwangere mevrouw”. Meer details wilde ze niet kwijt.

  De vijfde reeks van het realityprogramma is vanaf zondag 28 augustus op de buis bij Talpa. Het huis in Aalsmeer zal in totaal onderdak bieden aan twaalf deelnemers aan Big Brother. Bridget Maasland en Ruud de Wild gaan het programma presenteren.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>