Televisiewetenschapper: “Talpa is experimentenzender voor De Mol”

Maarten ReesinkTelevisiewetenschapper Maarten Reesink denkt niet dat het John de Mol te doen is om met Talpa zoveel mogelijk winst te behalen. Dat zegt de kenner in een gesprek met Trouw.

„Talpa is voor De Mol een fantastische hobbytuin om nieuwe programma’s uit te proberen. Hij zet een zender neer met veel bekende namen om zich te verzekeren van flink marktaandeel, vervolgens smijt hij er af en toe een nieuw format tussendoor en als dat aanslaat kan hij die formats gaan verkopen in het buitenland. Dáár gaat hij mee verdienen, niet met de zender. Zo is het met Big Brother ook gegaan, maar het grote verschil is dat hij toen nog geen eigen zender had. Hij heeft er anderhalf jaar mee moeten leuren voordat iemand het wilde hebben. Toen dat een enorm succes bleek is hij er in het buitenland flink rijk mee geworden.”

Een interessante bewering van Reesink. Toch lijkt die vlieger vooralsnog niet op te gaan. Zoals wel meer mensen hebben geroepen de afgelopen weken, biedt Talpa nu de successen die het bij de concurrentie heeft weggekocht. Van vernieuwende programma’s is vooralsnog geen sprake, of het moet gaan om ‘de spermashow’. Dat dingt echter mee in de TV-Competitie en is dus nog niet verzekerd van zendtijd. Evengoed zou het leuk zijn als De Mol Talpa durft te gebruiken voor het experiment, want dat levert vaak de spannendste televisie op.

1 Reacties // Reageer

One thought on “Televisiewetenschapper: “Talpa is experimentenzender voor De Mol”

  1. Ernst Koppenkoper

    Om je eigen artikel te quoten:

    „Talpa is voor De Mol een fantastische hobbytuin om nieuwe programma’s uit te proberen. Hij zet een zender neer met veel bekende namen om zich te verzekeren van flink marktaandeel, VERVOLGENS smijt hij er af en toe een nieuw format tussendoor”

    Hij zou wel gek zijn om gelijk te beginnen met experimentele programma’s. Eerst moet je de kijkers aan je binden, en daarna begin je ze langzaam af en toe iets nieuws voor te schotelen. Als je daar gelijk al mee begint kijkt er geen hond.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>