Marco Borsato inspirator tune The Voice of Holland

voiceVrijwel iedereen in Nederland zal de tune van The Voice of Holland mee kunnen neuriën en zingen. Sterker nog, het riedeltje zit in het pakket dat andere landen kopen, als ze een eigen The Voice gaan maken. Leaderontwerper Martijn Schimmer verklapt nu dat Ik Leef Niet Meer Voor Jou van Marco Borsato de inspiratie is geweest voor de alom bekende tune. “Ze hadden promo’s van Binnen lopen en wilden hetzelfde live en high-energy gevoel.”

In eerste instantie benadert Talpa daarom John Ewbank, de vaste componist van Borsato. Toch kloppen ze uiteindelijk aan bij Schimmer, gespecialiseerd in het maken van muziekjes van 15 seconden. Martijn eist wel dat hij de eindverantwoordelijke kan spreken voor hij aan de slag gaat, wat John de Mol blijkt te zijn. Na enig aandringen krijgt hij vijf minuten. “Uiteindelijk werd het een kwartier’, vertelt hij aan Vara Gids.

“Ik vroeg: ‘Wat vind je zo goed aan Binnen?’ Dat het high energy tempo was. Ik zei: ‘Eigenlijk is het heel langzaam. De tekst is snel, maar de muziek zeker niet.’ Omdat ze wel het live-gevoel en het tempo willen, komen ze bij een andere Borsato-track uit: Ik Leef Niet Meer Voor Jou, waarvan de invloed uiteindelijk duidelijk terug te horen is.”

En dus is de tune van Martijn Schimmer bijna wereldwijd te horen, al gebruiken de Amerikanen een variant. “Blazers zijn in Nederland voor showprogramma’s het goud van de tv-leader, in Amerika zijn ze instrumenta non grata. Amerika is eenheidsworst. Blazers mogen alleen bij talkshows”, weet Schimmer.

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Marco Borsato inspirator tune The Voice of Holland

  1. Dennis

    Off topic: Weet iemand wanneer de perspresentaties zijn van RTL & SBS?

      /   Reply  / 
  2. Mike

    @ Dennis,

    RTL – 27 augustus
    NPO – 28 augustus
    SBS – doet geen najaarspresentatie.

      /   Reply  / 
  3. kAlex

    Ik hoor het er niet in, desondanks vind ik de Amerikaanse variant wel sterker, heeft meer pit.

      /   Reply  / 
  4. NPOfan

    @ Mike, waar is de NPO presentatie en hoelaat?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>