DWDD confronteert Pieter Storms met Jort Kelder (video)

Pieter Storms die in De Wereld Draait Door komt vertellen over de stand van zaken in de journalistiek. Dat kan alleen werken als je er de juiste persoon tegenover plaatst. De redactie nodigde Jort Kelder als tafelheer uit. Matthijs van Nieuwkerk hoefde het item alleen in te leiden en kon verder achteroverleunen. Eigenlijk net als bij de confrontatie tussen Playboy-model Patricia Paay en Theo Maassen eind vorig jaar. De fittie ontwikkelde zich vanzelf, maar dan met twee gentlemen die beleefd met modder gooien.

Voor diegenen die de voorgeschiedenis missen: Kelder was jarenlang hoofdredacteur van Quote, het blad dat berichtte over een sm-relatie in het leven van Nina Storms (toen Nina Brink) op basis van anonieme bronnen. Brink begon met procederen, Quote-journalist Eric Smit bleef wroeten. Hij schreef zelfs een ongeauthoriseerde biografie over de zakenvrouw, wat weer leidde tot rechtszaken, beslagleggingen en bodemprocedures. Manlief Pieter Storms, bekend van Breekijzer, wilde daar wel iets over zeggen.

Moedig dat hij dat doet met Kelder tegenover zich, een mondig journalist met dossierkennis. Maar als redactie van DWDD weet je dat het in tien minuten gesprekstijd nooit tot een vergelijk zal komen. Het levert fraaie televisie op – handig voor de kijkcijfers die dit seizoen nogal achterblijven bij de pieken uit seizoen 2009/10 – maar inhoudelijk zijn we geen steek verder.

Toch; een nominatie voor het TV Moment van het Jaar is zeker wel mogelijk – als een dergelijk programma ten minste terugkomt.

Kijk het gesprek tussen Pieter Storms, Jort Kelder en lijdend voorwerp Nina Storms:

Zie ook:
- Pieter Storms boos op Matthijs van Nieuwkerk en DWDD
- Patricia Paay bij DWDD: Ging Theo Maassen te ver?
- Jack de Vries politiek deskundige bij DWDD
- DWDD en Pauw & Witteman terug op tv vanuit nieuwe studio

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “DWDD confronteert Pieter Storms met Jort Kelder (video)

 1. Albert Verlinken

  ‘Matthijs van Nieuwkerk hoefde het item alleen in te leiden en kon verder achteroverleunen’?????
  Het viel duidelijk op dat Matthijs enkel van die light gesprekjes over boekjes kan leiden omdat pietje wat te promoten heeft. Iedereen lief voor elkaar en iets met vuistdiep en zo. Uiteraard was het vermakelijk om Pieter met alle pakje boter op het hoofd te zien failen maar begin me niet over een goede Matthijs. DWDD is gewoon een luxe homeshopping programma. Het is alleen zo dat het gros van de nederlanders dit niet ziet.

    /   Reply  / 
 2. Ron

  Ik vond er werkelijks niets aan. Ze luisterden niet naar elkaar en probeerden alleen maar de ander hun eigen verhaal te overtuigen, zonder succes en dat 10 minuten lang. Ik vond het dodelijkvermoeiend en niets toevoegend.

    /   Reply  / 
 3. drama queen

  Het is wel duidelijk te zien dat deze discussies te hoog zijn gegrepen voor Mathijs, wat een irrtant gesprek zeg met 2 mensen die constant door elkaar praten. Daarbij vond ik dat Jort wel erg veel ruimte kreeg. Dat ‘achteroverleunen’ is geen onmacht.

    /   Reply  / 
 4. PHANSEN

  Wat jammer voor Matthijs dat er niet gemept is TIJDENS de uitzending: hadden we tenminste weer eens een nieuw “Karel vd Graafje” gehad.
  Maar ja: de familie Storms, dit criminele sloeriekoppel, wat verwachtje nou anders. Ee mevrouw die willens en wetens de boel bij Wordlonline geflest heeft, die met alle middelen tegenstanders kapot maakt, en nu met behulp van haar persoonlijke waakhond, pittbull, tuinman en klusjesman; de gast voor het vuile werk, de heer Pieter.
  En dat zeurt over geloofwaardigheid, eerlijkheid en journalistiek.
  Om je dood te lachen. Storms die in zijn eerdere programma’s bedrijven en mensen chanteerde met slechte PR om maar vooral zijn gevalletjes positief te laten uitpakken.
  En die typjes verwijten Jort Kelder een rat te zijn? Natuurlijk is Kelder een rat!!!Dat is nu juist het kenmerk van/voor goede journalistiek. Niks vriendjes met je onderzochte zaken en typjes zijn.
  Het hele begrip eerlijkheid en betrouwbaarheid valt volgens de Stormpjes samen met hunzelf. Nou, dacht het niet.

    /   Reply  / 
 5. Pingback: Pieter Storms boos op Matthijs van Nieuwkerk en DWDD | Zappen

 6. Marianne

  Ik vind het een discussie van niets. Alleen maar verwijten. Compleet opgeblazen in de media. Ik begrijp niet zo goed waarom. Het gaat helemaal nergens over.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>