Vara laat Harry Mens nepproduct aanprijzen in Business Class

Het Vara-programma Rambam, een variant op het ludieke Vlaamse programma Basta en onderdeel van TV Lab, is er in geslaagd om Harry Mens beet te nemen. De redactie deed zich voor als het bedrijf Caxza dat er in was geslaagd om een trui te maken uit koeienmest. Ze betaalden Business Class om aandacht te krijgen voor de koeienmesttrui en zo geschiedde, meldt Metro online.

Maker Linda Hakeboom in de krant: “In het geval van Mens wilden we kijken of we een poepverhaal konden ophangen in zijn programma. Letterlijk.” Rambam betaalde 14.500 euro, gaf Mens een lijstje met vragen die hij moest stellen over de poeptrui, deed een voorgesprekje en voor de rest deed de trui zijn werk. Uiteindelijk meldden zich 25 investeerders bij het bedrijfje met de dubbelzinnige naam Caxza.

Rambam is volgende week te zien tijdens TV Lab, dat dit jaar een spraakmakende oogst belooft te hebben.

Bekijk het item uit Business Class:

Zie ook de andere berichten over TV Lab 2011:
- Stronttrui valt slecht; ‘Actie beschadiging Harry Mens’
- Ook NOS op 3 doet mee met TV Lab
- Nieuwe Donorshow? VPRO met Weg Van Nederland
- Tros lost moord op tijdens TV Lab
- NTR solliciteert met verborgen camera in TV Lab
- Clairy Polak maakt opwachting in TV Lab 2011
- KRO geeft BN’ers vrije hand in Carte Blanche
- Avro maakt satirisch programma Renkema TV voor TV Lab
- Jack Wouterse maakt misdaadprogramma voor Vara
- Zarayda Groenhart gaat solo in Romeo & Julia datingshow
- Nederland 3 maakt programma’s TV Lab 2011 bekend
- Vara met Sketch Up van Haye van der Heyden in TV Lab
-
EO levert social media dramaserie Restart aan TV Lab
- BNN met Film Je Zomer tijdens TV Lab 2011
- Kijkerspitch TV Lab: Variant op Truman Show wint

12 Reacties // Reageer

12 thoughts on “Vara laat Harry Mens nepproduct aanprijzen in Business Class

 1. Martini

  En die 15.000 euro wordt dus betaald uit het potje dat de VARA jaarlijks uit overheidsgeld krijgt? Dat is ten eerste al dom, nog dommer is: wat willen ze hier nou mee bereiken of onthullen? Dat je je kan inkopen bij Harry Mens om een product aan te prijzen, al is het nog een doosje voor gebruikt maandverband? WAT EEN NIEUWS. Ja natuurlijk: Harry koopt zich in bij RTL en dat moet vervolgens weer betaald worden. Hij zei zelf al eens dat hij een deel gesponsorde onzin voorbij laat komen zodat alle kosten gedekt zijn maar voor de rest de gasten uitnodigt die hij zelf in het programma wilt zien.
  Wat een losers bij zo’n slechte kopie van het daarentegen WEL geniale en onthullende Basta!

    /   Reply  / 
  1. GW

   Bijzonder geslaagd deze actie. Hieruit blijkt hoe makkelijk is voor oplichters zoals die van o.a. Palminvest om zendtijd bij Mens te kopen. Hij heeft van dat enorme debacle met Palminvest waarbij vele mensen zijn opgelicht kennelijk niets geleerd, en gaat gewoon door met het zendtijd verstrekken aan oplichters. Dat RTL zich hiervoor leent, dat is pas echt een schandaal.

     /   Reply  / 
 2. Zo

  Sorry hoor maar wie is er nou genaaid? Meneer Mens krijgt nu zijn publiciteit en 14.500 euro. En rambam blijkt gewoon een slap aftreksel te zijn van Basta. Basta is geniaal bedacht en uitgevoerd omdat de makers vanuit een probleem handelde. Rambam maakt zelf een probleem en dan kijk eens wat wij hebben gedaan. Dit gaat nergens over.

    /   Reply  / 
 3. David (2)

  Ik sluit me aan bij bovenstaande posters. Snap niet precies wat het doel hiervan is. Harry Mens is blij want die heeft zn 15.000 belastinggeld gekregen en wat is er nu aangetoond? Dat je zendtijd kan inkopen voor ‘bullshit’ bij Mens? Niet echt nieuws, lijkt me.

  Wat is de volgende stap? 10.000 bushokje-posters bij JCDecaux betalen en daar een poster van een niet-bestaand produkt in hangen? Dit slaat echt de plank volledig mis.

    /   Reply  / 
 4. David (2)

  Dit staat op een andere site nog als aanvulling:

  “RTL7 heeft de uitzending van Business Class inmiddels van de site gehaald. Hakeboom heeft na het programma met Mens gesproken: Hij had tijdens de uitzending al het idee dat het zaakje stonk, maar dacht: als er 14.500 euro betaald wordt om in het programma te komen, dan gaan wij ervan uit dat het een serieus verhaal is.”

  Ja, dat dacht Harry Mens, logisch ook. Maar als het toch maar belastinggeld is wat niet van jou is en wat je gratis mag gebruiken, dan maakt het inderdaad niet uit. Wat een onverantwoorde prutsers.

    /   Reply  / 
 5. martin

  Prima actie van Rambam maar de RTL pubers hier beginnen weer te zeiken over belastinggeld.

    /   Reply  / 
  1. Zo

   Ja man prima actie, what’s next? Een overval in scene zetten en zorgen dat de acteurs berecht worden en als puntje bij paaltje komt zeggen dat justitie erin gestonken is? Of een vaag filmpje maken waarin een look a like van gordon de autoruit van joling in tikt? En dat dan naar boulevard en shownieuws toe sturen en zeggen, ze geloven ook alles? Wat nou prima actie? Het probleem met mobi star van baste oplossen was een prima actie en ook nog eens ludiek.

   Die trui van koeienmest is niet ludiek, geen maatschappelijk probleem en zeker geen actie ergens tegen. Hoezo zou Harry mens wantrouwend moeten gaan denken als die jongens zogenaamd een innovatieve uitvinding hadden gedaan. Ik zie nog steeds niet in wat de Rambam makers hiermee proberen aan te tonen. Ten eerste niet iedereen kan zich inkopen bij een programma want niet iedereen heeft 14.500 op zn rekening en ten tweede zouden ze toch wel door de mand zijn gevallen want de investeerders hadden zich dan wel gemeld ze zouden toch eerst het productie proces willen zien.

     /   Reply  / 
  2. David (2)

   Jij ligt ook dubbel als ik ervoor kies om een reclameblok tijdens GTST te kopen, en daarin een niet-bestaand produkt aanprijs? Want dat is wat hier gebeurd is. Leuker was geweest om dit in DWDD of P&W te krijgen. Maar ja, dat is ook VARA dus doen ze niet.

   Na dit filmpje te hebben gezien vind ik het nog onlogischer allemaal. Het is gewoon een toneelstukje, maar dan wel zelf betaald (nou ja, indirect belastinggeld dus want de produktiemaatschappij factureert aan de VARA). Dit heeft NIETS te maken met wat Basta heeft gedaan met o.a. die telefoonmaatschappij en belspelletjes, want dat was wel erg goed.

     /   Reply  / 
 6. Rein

  Ik vind het ook een slechte stunt. Het zou goed zijn geweest als ze gratis het product hadden mogen aanprijzen bij Harry, maar ze hebben er geld voor betaald. Ze hadden net zo goed ster-spotjes kunnen inkopen. Wat is er nu aangetoond door de makers van Rambam?

    /   Reply  / 
 7. GK

  De kleuter zeikers over al dat belastinggeld moeten eens nadenken over wat al die leuke bestuurders verdienen , en jawel van jullie belastinggeld.
  Al die VVD baasjes snoepen miljarden op en jullie zeiken over een paar duizend euro. Nerds

    /   Reply  / 
 8. John Doe

  Vlaamse humor programma’s kan je niet namaken.
  Kijk naar Benidorm Bastard.

  Vara maakt alles weer kapot.

    /   Reply  / 
 9. Pingback: TV Lab dag 1: tumultueus Rambam en begin Moordweek | Zappen

 10. Hans Havermans

  Harry Mens valt letterlijk in de stront, Harry moet van de buis.

  Ga zo door, goed programma

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>