Jeroen Pauw: Verkiezingen thema nieuw seizoen Pauw

150408132912.Jeroen-Pauw_cropped-90-460-360-10-20.shrink.463x0Op 22 augustus keert Pauw terug van de zomerstop en de talkshowhost staat te trappelen om weer aan de slag te gaan. Jeroen spreekt er schande van dat NPO1 de afgelopen zomer geen talkshow had. “Ons programma en dat van Eva Jinek had überhaupt nooit op vakantie mogen zijn. We hadden er altijd moeten zijn, net als een krant dat is – zeker met onderwerpen als de aanslagen, zoals in Nice. En bij de Brexit, die je al aan zag komen.”

In Vara Gids spreekt hij de ambitie uit om dit te voorkomen, zoals eerder deze maand al naar buiten is gekomen. “Het zou fijner zijn als je er twaalf maanden per jaar kan zijn. Als dagelijkse nieuwstalkshow moet je ook die ambitie hebben, uiteraard wel verdeeld tussen een paar presentatoren.”

Het afgelopen seizoen heeft Pauw het thema vluchtelingen ruimhartig omarmd. Komend seizoen verandert dat. “Nu zal – met de Amerikaanse presidentsverkiezingen, de verkiezingen in maart in eigen land – de boze witte man het thema zijn. Er is een scheiding in de samenleving waarneembaar en daar moeten we het over hebben. Met veel debat en opwinding, maar ook met empathie en wederzijds begrip.”

In het interview biecht Pauw ook op een zekere vorm van ijdelheid te hebben, waardoor hij het draaiboek niet meer leest. “Een belangrijk deel van de voorbereiding is om samen over een onderwerp te praten en ons af te vragen: is het niet andersom? Heeft degene niet toch gelijk? Daarna volgt er een draaiboek, maar ik moet je bekennen dat ik dat de laatste jaren nooit meer gelezen heb omdat de lettertjes te klein werden. En omdat Paul al een bril had, dacht ik: dat ga ik niet doen, dan wordt het helemaal Max-tv. Dus sindsdien doe ik alles uit m’n hoofd en zitten de hoofdlijnen van de gesprekken die ik ga voeren in m’n hoofd. Dat is ook het fijnst: dat je loskomt van het papier en er een echt gesprek ontstaat.”

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>