Paul Verhoeven acteert vrolijkheid bij DWDD

paul verhoevenPaul Verhoeven is bezig aan een zegetocht voor zijn film Elle, die de ene na de andere prijs binnensleept. Daarom is ‘s mans biografie ook aangepast en daarvoor was de regisseur gisteren te gast bij De Wereld Draait Door. Paul is in opperbeste stemming, althans: zo lijkt het. Als Matthijs van Nieuwkerk even doorvraagt, biecht Paul op zijn vrolijke stemming te veinzen.

De 78-jarige regisseur is net de Atlantische Oceaan overgestoken voor verschillende verplichtingen en awardshows in Europa. “Ik was eerst in Parijs, daar was een grote party vanwege de prijzen. Dan moet je met de hele cast en crew gezellig praten. Nu moet ik het boek behandelen, aanbevelen. En morgen moet ik naar Berlijn.”

Talkshowhost Matthijs merkt op dat Verhoeven wel erg veel het woord ‘moet’ gebruikt, terwijl deze zegetocht toch zo zoet moet smaken. “Ja maar zo zie ik het”, zegt Paul. “Ik doe het graag, maar je laat heel wat op je. Je moet steeds een praatje houden, steeds leuk doen, suggereren dat je het prachtig vindt, toch?”

Matthijs daagt Paul vervolgens uit om eerlijk te zeggen wat hij van zijn optreden in De Wereld Draait Door vindt. “Nee dat mag niet bij jou”, zegt hij eerst. “Ik dacht dat dit een positief programma was.” Als Matthijs dan echt doorvraagt, zegt Paul diplomatiek. “Nou, dus nu weet je de waarheid. Ik heb het gezegd, dat het nog niet zo makkelijk is, deze dingen.”

Paul laat verder doorschemeren dat de tv-serie waar hij aan werkt een stukje dichter bij realisatie is gekomen door het succes van Elle. Verschillende producenten zien er nu brood in. Maar of en wanneer de productie daadwerkelijk start, is onbekend.

Bekijk het hele gesprek met Paul Verhoeven:

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>