Niet in Biddinghuizen en toch genieten van Lowlands

LowlandsZo’n 55.000 muziekliefhebbers zijn vandaag richting Biddinghuizen gereisd om daar het Lowlands-festival te bezoeken. Afgaande op de berichten van het KNMI belooft het een ware modderpoel te worden. Zappen kan de thuisblijvers met smetvrees dan ook geen ongelijk geven: drie dagen in een tentje tussen de blubber klinkt weinig aanlokkelijk. Daar staat tegenover dat in de tenten Alpha, Bravo, Charlie, India, Juliet en Grolsch een heleboel vermaak is. De VPRO doet verslag voor de thuisblijver (en alle festivalgangers die de harddisk-recorder in hebben gesteld).
In zes blokken zal de VPRO gedurende heel het festivalweekend berichten vanuit Biddinghuizen. Brecht van Hulten en Volkskrant-kunstjournalist Gijsbert Kamer praten het geheel aan elkaar. Denk daarbij aan interviews en optredens van het puikspuikje van Lowlands: The Arctic Monkeys, Muse, Johan, Belle & Sebastian en Massive Attack. Alles uiteraard onder voorbehoud, niets zo veranderlijk als het humeur van een rockster.

Wie niet genoeg heeft aan de verslaggeving op tv kan uitwijken naar VPRO’s online muziekplatform 3VOOR12, dat gedurende het hele weekend webcasts aanbiedt en veel audio kort na opname online zet. Ook zijn er talloze recensies, interviews, verslagen en sfeerverhalen. De radiofreaks kunnen ook op 3fm afstemmen. Enne… NLpop.blog.nl (zelfde redacteur, andere blog) zal ook zo veel mogelijk proberen te bloggen vanaf Lowlands!

Lowlands 2006, 23.15 uur, VPRO en vooral ook op internet

Zie ook:
- VPRO’s 3VOOR12 gaat tv voor televisie maken
- NLpop: Christenen en gratis condooms op Lowlands
- NLpop: Lowlands-krant krijgt online broertje
- NLpop: Britse invasie op Lowlands
- NLpop: Lowlands 2006: Veel regen voorspeld

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>