Sunny Bergman maakt docureeks over seks voor VPRO

Sunny Bergman deed in 2007 flink wat stof opwaaien met haar documentaire Beperkt Houdbaar, waarmee ze een statement maakte tegen het schoonheidsideaal en vooral plastische chirurgie. Niet iedereen kon zich vinden in het beeld dat ze neerzette, niet zelden werd Sunny afgeschilderd als een slachtofferfeministe. Maar Bergman is gewoon door gegaan met het maken van documentaires. Voor de VPRO maakt ze de vierdelige docureeks Sunny’s Side of Sex, welke vanaf eind oktober is te zien bij de omroep.

De VPRO meldt: “Bergman reist over de wereld langs de grenzen van ons denken over seksualiteit, de liefde, vrouwelijkheid en het lichaam. Vanuit een persoonlijk betrokken perspectief gaat Sunny in Oeganda, China, Cuba en India op zoek naar verrassende denkbeelden, die aan onze eigen (westerse) ideeën wrikken over wat normaal is, of hoort te zijn. Sunny’ side of sex laat zien dat in het liberale Nederland, dat seksueel bevrijd lijkt te zijn, toch dogma’s en vastgeroeste conventies bestaan. Seks is veel complexer en boeiender dan wat we dagelijks voorgeschoteld krijgen.

Met een open en vragende houding en door ook haar eigen verhaal te delen, komt Sunny Bergman dichtbij de belevenis van zeer verschillende vrouwen die haar uiteenlopende (zonnige en minder zonnige) kanten van seksualiteit en relaties laten zien. Ontmoetingen die vraagtekens zetten bij de ideeën die wij hebben over ons lichaam en seksualiteit. Waarom willen we designer vagina’s als lange schaamlippen lekkerder zijn? Hoe komt het dat er zoveel nadruk ligt op jong zijn, als je op hoge leeftijd juist meer schijnt te genieten? Waarom genoegen nemen met uitsluitend fysiek genot, terwijl seks een goddelijke ervaring kan zijn? En waarom laten we ons liefdesleven verstikken door de huur en de afwas?”

Zie ook:
- Sunny Bergman vervolgt haar strijd tegen schoonheidsideaal
- Arie Boomsma, Sunny Bergman en Human op zoek naar zin van bestaan

1 Reacties // Reageer

One thought on “Sunny Bergman maakt docureeks over seks voor VPRO

  1. Wassel

    Nou ik vind plastische chirurgie echt bullshit. Gewoon grote tieten hebben of afslachten.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>