Wint Reinout Oerlemans de verkiezing Omroepman van het jaar?

Reinout OerlemansDe massa zal het een worst wezen wie verkozen wordt tot de Omroepman van het jaar, maar in Hilversum wordt reikhalzend uitgekeken naar de verkiezing geïnitieerd door Broadcast Magazine. Er zijn vijf kandidaten genomineerd, maar eigenlijk lijkt de strijd zich vooral af te spelen tussen John de Mol en Reinout Oerlemans. Beiden hebben dit jaar monsterlijk veel gepresteerd, maar wij denken dat uiteindelijk Oerlemans er met de prijs vandoor gaat.
Om met John de Mol te beginnen: hij heeft bijna het onmogelijke gedaan. In een overvol televisielandschap lanceerde hij met veel bravoure Talpa. De nieuwe zender heeft al een flink aantal successen op zijn naam staan, zoals Gooische Vrouwen, Van Speijk, Big Brother V en Joling & Gordon Over de Vloer. Daarnaast scoren aangekochte sterren en programma’s als Jack Spijkerman, het eredivisie voetbal en de programma’s van de Postcodeloterij heel behoorlijk. Daar tegenover staan ook een aantal flops, zoals Samen, Lieve Lust, de Nix Factor en Thuis, hoewel sommige programma’s evengoed aan het buitenland zijn verkocht.

Reinout Oerlemans timmerde dit jaar lekker aan de weg met Eyeworks. Er is eigenlijk geen zender meer te bedenken waar ‘de nieuwe Endemol’ geen programma uitzendt. Sprint, De Slimste, Superbal, Nationale .. Tests, Stay or Go, De 10, Op Z’n Hollands, Verhuisbericht en ga zo maar door. En zijn zegetocht blijft niet beperkt tot Nederland; ook buiten de landsgrenzen verkent Eyeworks een steeds groter terrein.

Waarom Reinout Oerlemans verkiezen boven John de Mol? Eyeworks ging al langer erg lekker, maar lijkt in 2005 echt te zijn uitgegroeid tot een belangrijke speler waar niemand meer om heen kan. Nu kan er ook niemand om het gedurfde Talpa van John de Mol heen, maar het publiek assoscieert de zender toch nog veel met mislukte programma’s. Natuurlijk, dat hoort er bij wanneer je een zender begint. Ik denk echter dat er meer reden is om John de Mol volgend jaar met deze prijs te onderscheiden, als Talpa in rustiger vaarwater is gekomen en die beruchte tweede Talpa-zender ook in de lucht is.

Oja, de andere genomineerden zijn Harm Bruins Slot (Publieke Omroep), Willem van Beusekom (NPS) en Medy van der Laan (staatssecretaris).

Zie ook:
- Dus toch… John de Mol opnieuw Omroepman van het jaar

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Wint Reinout Oerlemans de verkiezing Omroepman van het jaar?

  1. alek vidakovic

    wint die jaar renout oerlamns
    bij talpa luke progamma in 2006
    jhon de mol
    je bent een luzer
    om de winen
    je gaat
    naar
    gewaganis

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>