Dus toch. Talpa komt met politieserie Boks

Het gerucht ging al langer, maar het is nu bevestigd: Talpa komt met een tweede politieserie, genaamd Boks. En zoals verwacht heeft Idol Jim Bakkum een van de hoofdrollen te pakken. Hij werd deze winter al op straat gesignaleerd in politiekostuum terwijl er camera’s meedraaiden.

Naast Bakkum zijn er hoofdrollen weggelegd voor Joost Prinsen en Maarten Spanjer. Een tamelijk unieke combinatie. Prinsen kennen we als acteur vooral van zijn sketches voor Klokhuis, terwijl Spanjer zich op het netvlies heeft vereeuwigd met In Voor En Tegenspoed.
Prinsen vertolkt in Boks de rol van politiecommissaris Schneider, een man die liever mee op pad gaat met zijn dienders dan achter zijn bureau te zitten. Naast deze hoofdrollen is er – net als in Baantjer – elke aflevering ruimte voor een gastrol. Hiervoor zijn al namen vastgelegd als Thekla Reuten (De Tweeling) en Gijs Scholten van Asschat (Cloaca).

Talpa zendt op dit moment al de politieserie Van Speijk uit op zondagavond. Deze serie trekt wekelijks ruim een miljoen kijkers en is daarmee een van de grote successen van de zender. Op internet is de herhaling te zien achter een betaalslot.

Toch moet zo onderhand de verzadiging wel optreden op de markt voor politieseries. De Avro lanceerde onlangs Spoorloos Verdwenen, waarin ontvoeringen en verdwijningen centraal staan. Na een goede start zijn hier de kijkcijfers behoorlijk van ingezakt. Ook de dramaserie Van Speijk scoort niet zo goed als collega Gooische Vrouwen, dat eerder op hetzelfde tijdstip werd uitgezonden. De tijd zal uitwijzen of Boks de hoge kijkcijfers voor politieseries weet vast te houden, of dat de markt inderdaad verzadigd is.

Zie ook:
- Talpa stopt Van Speijk op internet achter betaalslot
- Lang gewacht, toch gekomen: Avro’s misdaadserie Spoorloos Verdwenen

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Dus toch. Talpa komt met politieserie Boks

  1. kappie

    ik zit er ook lekker in!! als figurantje dan he,mag morgen politie zijn geloof ik hahaha.

      /   Reply  / 
  2. Nadia

    aiaiaiai,jimmy erin,dat wordt kijken dusz..
    Politieseries vind ik hib en nu helemaal als sexie jimmy erin speelt,echt hibb

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>