SBS verwerft rechten Holland’s Got Talent

Ik denk dat elke internetter afgelopen zomer wel het filmpje van Britain's Got Talent met Paul Potts heeft gekeken. Niet zo knappe telefoonverkoper komt voor de immer kritische jury en je verwacht een afgang. Maar Paul trekt zijn mond open en een nieuwe operaster is geboren. Hoewel Paul nog pittige concurrentie krijgt van het 6-jarige supertalent Connie Talbot, wint hij de talentenjacht uiteindelijk op zijn sloffen. En nu komt het programma naar Nederland. Bij SBS 6 wel te verstaan.

Wanneer het programma op de buis komt, is nog niet duidelijk. Maar SBS heeft wel de uitzendrechten verworven.

Britain's Got Talent is uit het brein van Simon Cowell ontsproten, de bedenker van de Spice Girls en jurylid in American Idol en The X Factor. Uiteindelijk kwam de Amerikaanse variant America's Got Talent eerder op televisie. Beide shows waren een doorslaand succes. Het idee is dat iedereen die denkt talent (op entertainment-gebied) te hebben, dit kan tonen aan een jury en een volle zaal publiek. De winnaar krijgt een bom duiten en een optreden voor een groots publiek. Paul Potts mocht zelfs voor de Britse koningin zingen.

In Nederland mochten de kandidaten van So You Wannabe a Popstar hun eerste auditie ook al meteen voor publiek doen. Datzelfde geldt voor het NCRV-programma Bijna Beroemd, alleen waren daarvoor al 25 kandidaten geselecteerd alvorens ze voor de echte jury mochten verschijnen. Bovendien ging het in die show niet zozeer om zangtalent, maar konden ook superlenige mensen of (met alle respect) freakshows zich melden.

En voor alle fans:

Filmpje auditie Paul Potts:

Filmpje auditie Connie Talbot:

Zie ook:
- Kandidaten So You Wannabe a Popstar meteen voor publiek
- RTL komt in 2008 weer met X Factor
- Henkjan Smits: 'Minstens één groot talent in Popstar'

15 Reacties // Reageer

15 thoughts on “SBS verwerft rechten Holland’s Got Talent

 1. Stefan

  Als maar niet weer gerard joling en nance het gaan presenteren.

    /   Reply  / 
 2. Valpa

  Weet zeker dat RTL beter met zo’n grote entertainmentshows om kan gaan hoor. Ze hebben gewoonweg ervaring met deze formats (X-factor, Idols, allemaal hetzelfde). SBS is beter in kleinere, gezelligere, volksere shows. Iets waar RTL totaal niet mee op kan gaan. Denk dat dit gewoon een beetje RTL’etje pesten is van SBS.

    /   Reply  / 
 3. Jeffrey

  Had al verwacht dat deze show bij SBS zou komen. In vlaanderen draaide deze show ook al bij SBSzender VT4. Goede aanvulling, en gelukkig weer niet naar RTL. Die maken er toch alleen maar van die kille afgeraffelde shows van.

    /   Reply  / 
 4. elg

  wat maakt deze show nu anders dan een x factor, idols of so wanne be a popstar?

    /   Reply  / 
 5. HermanS

  @ elg

  andere SMS nummers ???

    /   Reply  / 
 6. SDM

  Oh de Engelse show was geweldig, heb zo’n beetje alle filmpjes op You Tube bekeken!
  Paul Potts is werkelijk een ontdekking.
  Helaas hebben wij in NL niet ‘zo’n sexy jurild als Simon Cowell!!

    /   Reply  / 
 7. Sarah

  Inderdaad jammer dat wij niet zo’n jurylid als Simon Cowell hebben. Ik denk toch wel dat American Idol bijvoorbeeld zo’n succes is omdat Paula en Simon zo’n leuke chemie hebben. Een leuke jury maakt de show ook gelijk leuker om te kijken.

  Hoop dus dat ze hiervoor wel een leuke jury bij elkaar kunnen krijgen.

  BTW Simon Fuller is de man achter de Spice Girls, niet Simon Cowell.

    /   Reply  / 
 8. a smit

  hallo

  misschien ben ik verkeerd ,gisteren avond zag ik in sbs 6 dat gerald joling binnekort een nieuwe programma gaat presenteren hiervoor zou ik graag iemand op geven hoe en waar doe ik dit?

    /   Reply  / 
 9. GH

  Moet je gewoon ff op de site van SBS kijken en dan naar kandidaten gezocht. Got Talent staat in die lijst.

    /   Reply  / 
 10. DJ

  OMFG nog meer van t zelfde shit heej ze melken alles ook wel enorm uit hea net zolang tot we t zat zijn en dan gaan ze nog ff door…

    /   Reply  / 
 11. Wim Boessen

  De naam van Holland’s got talent is foutief gekozen. Het moet zijn Netherlands got talent. Het is ook niet England’s got talent maar Britain’s got talent. Hieruit blijkt zoals de laatste tijd op de tv de hautaine houding van de programmamakers. Telt de rest van Nederland niet meer mee??? Ik ben Nederlander en geen Hollander.
  Holland zijn slechts 2 provincies.
  Ik voel er dus niets voor om te kijken. Dit gold ook voor: Heel Holland helpt. Dit heb ik ook niet bekeken.

  De groeten
  Wim

    /   Reply  / 
 12. Hero

  Connie Talbot is momenteel uitgegroeid tot een werelwijde superstar. Na Britain’s Got Talent (welke zij, en niet ene Pots of Boyle, op de wereldkaart heeft gezet, heeft ze alle records gebroken. Zij is de meest gezochte persoon aller tijden op internet en haar video-filmpjes zijn meer dan een miljard keer afgespeeld op alle videosites tezamen.
  Connie heeft nu wederom recentelijk de wereld verbaast met nieuwe songs. Één song is hier gelinkt (One Moment In Time), maar de anderen staat er ook bij. Luister en kijk ook eens naar het nummer Hero.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>