Henkjan Smits: ‘Minstens één groot talent in Popstar’

De eerste reeks van So You Wannabe a Popstar leverde drie top 10-hits op. Daarmee lijkt de trend doorbroken, want X Factor en Idols III leverden elk maar één top 10-hit op. En van die winnaars – Raffaëla en Sharon – horen we nog maar weinig. Jurylid Henkjan Smits is er van overtuigd dat de nieuwe reeks SYWBAP een supertalent oplevert. "Ja, ik heb er wel een zien rondlopen. Wie? Dat ga ik natuurlijk nog niet zeggen."

Missie geslaagd
Smits vertelt aan Zappen dat het moeilijk te voorspellen is hoeveel talent deze reeks gaat opleveren. "Het commerciële succes is niet te voorspellen. We moeten eerst een goeie winnaar kiezen. Het is niet ons doel om zoveel mogelijk talenten een hit te laten scoren, maar om één heel goede popster te krijgen. In de afgelopen vier talentenshows waar ik aan meewerkte, is dat ruimschoots gelukt. Er zijn nu heel wat mensen uit die shows die kunnen rondkomen van de muziek, terwijl we er eigenlijk maar vier zochten."

Voorselectie
Anders dan bij de vorige vier shows, heeft Henkjan dit keer niet zelf de selectie gedaan. "Dat vind ik wel prima. Het is heel zwaar werk. Je moet doorbijten door al die ongetalenteerde mensen die geen zelfkritiek hebben of waarvan de ouders dingen denken die er niet zijn. Voor de kijker is dat misschien leuk, ik vond het niet het allerleukste."

Kansloze kandidaten
Evengoed had hij bij de selectie andere keuzes kunnen maken die er nu gemaakt zijn. Zouden de 11-jarige Sherilyn of de 51-jarige Henry bijvoorbeeld de eerste audities hebben overleefd? Over Sherilyn was Henkjan hier eerder al duidelijk, ook de kansen voor Henry schat hij niet hoog in. "Laat ik het zo zeggen: mijn gedachten bij iemand van 50+ die het op de traditionele manier wil maken, is behoorlijk klein. Al heb je te maken met het magische medium televisie. Feit is dat als je het over een popster hebt, de fans redelijk jong zijn. Ik denk dat niemand graag een plaat koopt van iemand die je associeert met je vader."

Programmaoorlog
Dan is er nog de programmaoorlog die woekert. SBS 6 is al begonnen aan So You Wannabe a Popstar, RTL komt eind oktober met de vierde reeks van Idols. "Er is niet zoveel verschil tussen beide shows. Kijk, het verschil tussen Idols en de Soundmixshow was enorm groot. Als je nu iemand nadoet, wordt je afgeslacht door de jury. Ach, het wordt een fantastisch najaar voor mensen die van talentenjachten houden. En het overlapt elkaar perfect. Eerst heb je Popstar, daarna komt Idols. Eindelijk eens een goede programmering van deze twee concurrerende zenders."

So You Wannabe a Popstar, 20.30 uur, SBS 6

Bekijk ook:
- Het voorstelrondje van de kandidaten op NLpop
- Henkjan Smits: Carrière 11-jarige Sherilyn nu volkomen kansloos
- Echte jury So You Wannabe a Popstar bekend

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Henkjan Smits: ‘Minstens één groot talent in Popstar’

  1. Joey

    Ik vind het gewoon ronduit zielig dat sbs niks orgineels kan verzinnen. Eerst die ijsdansshow, nu Dat popsterren gedoe. Straks word het nog zo dat als Rtl dancing with downsydroom gaat doen dat sbs het naaapt en er dansen met mongoolen van maakt. Echt kansloos dit.

      /   Reply  / 
  2. Joey

    Ik vind het gewoon ronduit zielig dat sbs niks orgineels kan verzinnen. Eerst die ijsdansshow, nu Dat popsterren gedoe. Straks word het nog zo dat als Rtl dancing with downsydroom gaat doen dat sbs het naaapt en er dansen met mongoolen van maakt. Echt kansloos dit.

      /   Reply  / 
  3. Rich_B

    Je hebt helemaal gelijk..
    Maarja ze apen elkaar in deze tijd toch allemaal naa..

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>