Rubriek: NTR

Kunstzinnige omroep, wordt met opheffing bedreigd

Coen Verbraak spreekt militairen voor Kijken in de Ziel

Deze zomer maakt Coen Verbraak een nieuwe serie Kijken in de Ziel en dit keer interviewt hij militairen. Coen gaat met ze in gesprek over het vak, maar ook over welke wissel dit trekt op hun privé-leven. Eerder zijn psychiaters, voetbaltrainers, advocaten, politici, artsen, topondernemers, journalisten, rechters, schrijvers en wetenschappers al langs geweest in het

Lees verder...

NTR trekt stekker uit Groot Dictee

Het doek is gevallen voor Het Groot Dictee der Nederlandse Taal. Afgelopen december is de 26ste en laatste editie uitgezonden, bevestigt de NTR aan De Volkskrant. “Het Groot Dictee is jarenlang een instituut geweest, maar het heeft helaas zijn beste tijd gehad”, zegt Willemijn Francissen, integraal eindredacteur kennis.

Lees verder...

Ali B in seizoensafsluiter College Tour

In de laatste aflevering College Tour van dit seizoen laat Ali Bouali zich bevragen door de studenten. De rapper, beter bekend als Ali B, draait al bijna twintig jaar mee in de Nederlandse popindustrie en heeft zichzelf opgewerkt tot hitzanger, theatermaker, producent, coach, tv-persoonlijkheid en opiniemaker. Ali gebruikt het podium om Geert Wilders uit te

Lees verder...

Aart Staartjes: Sesamstraat praktisch dood

Al meer dan 30 jaar geeft Aart Staartjes met veel plezier invulling aan de rol van Meneer Aart in Sesamstraat, toch komt hij de laatste jaren vooral in het nieuws als die mopperende acteur. Vandaag geeft de 79-jarige Aart een groot interview aan Volkskrant Magazine en opnieuw moeten de omroepbazen het ontgelden. Want zijn geliefde

Lees verder...

Ali B ondervraagd in College Tour

De laatste gast van College Tour dit seizoen wordt Ali B. De rapper is vanmiddag bevestigd door presentator Twan Huys. Met een staat van dienst als rapper, platenbaas, programmamaker en coach kan College Tour niet om hem heen. De uitzending wordt 12 mei opgenomen en een week later uitgezonden.

Lees verder...

College Tour strikt Arjen Lubach

Twan Huys is volop in de weer met het lopende seizoen College Tour. Nadat eerder deze maand al de aflevering met superster Ed Sheeran is uitgezonden, maakt NTR vandaag bekend dat Arjen Lubach en seksuoloog Ellen Laan zijn gestrikt voor een aflevering. 

Lees verder...

André Kuipers onderzoekt buitenaards leven in NPO1-special

De ruimte kent steeds minder geheimen voor ons. Wetenschappers maken steeds vaker melding van ontdekte planeten waar buitenaards leven mogelijk zou moeten zijn. De fantasie over een kolonie op Mars zou binnen tien jaar realiteit moeten zijn. Astronaut André Kuipers maakt voor NPO1 een programma waarin hij laat zien waar we nu echt staan.

Lees verder...

Puppy-mishandeling voor YouTube-hit in Telefilm

Op NPO3 is vanavond een nieuwe Telefilm te zien, die inspeelt op een actueel thema onder jongeren. In Vind Die Domme Trut en Gooi Haar in de Rivier volgen we de 15-jarige Remco, die heel graag een filmpje op YouTube wil plaatsen dat veel wordt bekeken. Hij merkt al snel dat choquerende filmpjes het goed

Lees verder...

Ed Sheeran over gepest worden en BrExit in College Tour

Ed Sheeran was in Nederland, dat zal bijna niemand zijn ontgaan. Het is Twan Huys gelukt om de Britse popster te strikken voor een interview in College Tour. Voorafgaand aan zijn optreden in de Ziggo Dome mochten zo’n 80 fans vragen op hem afvuren. En dus vertelt Ed honderduit over gepest worden, Adele en de

Lees verder...

Beau neemt 5 Jaar Later over van Jeroen Pauw

Jeroen Pauw houdt het voor gezien met 5 Jaar Later. Hoewel hij vorige week nog een TV Beeld in ontvangst mocht nemen dankzij het interviewprogramma geeft hij nu het stokje door aan Beau van Erven Dorens. Het betekent ook dat 5 Jaar Later verhuist van NPO1 naar RTL 4.

Lees verder...

Peter Pannekoek solliciteert naar Correspondent’s Dinner

Mocht Correspondents Dinner terug komen bij de publieke omroep, dan staat Peter Pannekoek te popelen om aan de slag te gaan. “Ik zou de premier heel graag willen roasten. Hij is mijn nieuwe Gordon”, zegt Peter aan tafel bij De Wereld Draait Door.

Lees verder...

Sophie Hilbrand mag door met Het Instituut

Er komt een tweede seizoen van Het Instituut, het programma waarin Sophie Hilbrand 100 vrijwilligers onderwerpt aan wetenschappelijke experimenten. Joep van Deudekom en Rob Urgert zijn wederom verbonden aan de show, die op de donderdagavond van NPO1 wekelijks zo’n half miljoen kijkers trok. Niet bijster veel voor het vlaggenschip van de publieke omroep, daarom is

Lees verder...

De hysterie, de fun en de keerzijde van een boyband in Andere Tijden

Ze zijn reusachtig groot in de jaren ’90, met name in Duitsland: boyband Caught in the Act. De groep bestaat vijf jaar om in 1998 de handdoek in de ring te gooien. Maar het boek met avonturen is dik. Vanavond blikken de leden, waaronder Bastiaan Ragas, terug op die gloriejaren in Andere Tijden. 

Lees verder...

Van Rijksmuseum naar kunstprogramma: Panorama Pijbes

Wim Pijbes leidt jarenlang het Rijksmuseum. Die functie heeft hij neergelegd, maar kunst gaat hem na aan het hart. Vanavond is hij te zien met het personality-programma Panorama Pijbes bij de NTR op NPO2. In de 8-delige serie bekijkt hij het Nederlands landschap door de ogen van kunstschilders.

Lees verder...

Ed Sheeran in nieuw seizoen College Tour

Ed Sheeran geeft opnieuw een groot interview aan een Nederlands tv-programma. Dit keer is het Twan Huys, die met een zaal vol studenten de Britse superster gaat bevragen. Als Ed in Nederland is voor zijn Ziggodome-concerten wordt de uitzending opgenomen, bericht de NTR vandaag. Ook CNN-reporter Christiane Amanpour en Nobelprijs-winnaar Ben Feringa zijn gestrikt.  

Lees verder...