Rubriek: AvroTros

Douwe Bob doet puntentelling voor Nederland op Songfestival

Douwe Bob krijgt dit jaar de eer om namens Nederland de punten toe te kennen tijdens het Eurovisie Songfestival. Vorig jaar nog stond de zanger zelf op het podium met zijn Slow Down, waarmee hij net naast een top 10-notering greep. Zijn opvolger is gevonden in O’G3ne en het liedje Lights and Shadows. De meiden

Lees verder...

AvroTros vindt nieuwe directeur in Bart Barnas

AvroTros heeft een opvolger gevonden voor Remco van Leen, de directeur die vorig jaar de overstap heeft gemaakt naar SBS 6. De Raad van Toezicht wil Bart Barnas (47) benoemen. Hij is nu hoofdredacteur van AT5 en NH Media, eerder werkte hj bij BNN en MTV.

Lees verder...

Anita Meyer op herhaling in De Beste Zangers

Kenny B, Anita Meyer, Dennie Christian, Tania Kross, Maan de Steenwinkel, Brace en Tommie Christian. Zij vormen de lichting De Beste Zangers voor komend seizoen. Over een maand keert het muziekprogramma terug op NPO1, wederom met Jan Smit als presentator.

Lees verder...

Bewakingsbeelden liquidatie Martin Kok in Opsporing Verzocht

De liquidatie van Martin Kok krijgt vanavond aandacht in Opsporing Verzocht. Op 8 december wordt de oud-crimineel en misdaadverslaggever om het leven gebracht voor seksclub Boccaccio in Laren. De man achter website Vlinderscrime wordt door een schutter van dichtbijj gedood. De beelden van de bewakingscamera’s zijn vanavond te zien op NPO1.

Lees verder...

Buddy Vedder begint aan eerste Pandajournaal

De pandakoorts loopt op, aanstaande woensdag komen de reuzenpanda’s Wu Wen en Xing Ya in Nederland. In aanloop naar dat heugelijke moment maakt Buddy Vedder het Pandajournaal, vanaf vanmiddag te zien op NPO3. Panda’s zien er lief uit, maar zegt Buddy in Kidsweek: “Het zijn gewoon gevaarlijke beren! Al vind ik ze er toch altijd

Lees verder...

Yes-R maakt prankshow What the #Hack voor NPO3

Volgende maand ziet What the #Hack het levenslicht, een nieuw programma met Yes-R die nietsvermoedende internetgebruikers wijst op hun onvoorzichtige social mediagedrag. De presentator laat met verborgen cameragrappen zien wat er allemaal mis kan gaan wanneer selfies, wachtwoorden en privacygegevens op straat komen te liggen.

Lees verder...

Frans Bauer zet tv-carriere op laag pitje

Het lijkt erop dat Frans Bauer minder televisie gaat maken. De reden is niet dat de publieke omroep minder amusement mag gaan maken, maar de ambities van Frans zelf zijn anders. Hij wil zich weer meer gaan richten op het bestaan als artiest en volkszanger, en dus meer optreden in feesttenten.

Lees verder...

Victor Mids: Mindf*ck nu Champions League-speler

Het is snel gegaan met de carrière van Victor Mids. Via De Nieuwe Uri Geller maakt hij kennis met het medium televisie, om vervolgens zelf het programma Mindf*ck te bedenken. AvroTros durft het wel aan met de illusionist. Op de maandagavond van NPO3 scoort Mindf*ck de sterren van de hemel, al na twee reeksen verhuist

Lees verder...

AvroTros maakt nieuwe familie-dramaserie Papadagen

Zondag beginnen de opnames van Papadagen, een nieuwe dramaserie voor het hele gezin, die in het najaar op NPO3 wordt uitgezonden. Papadagen volgt een groep vaders die elkaar iedere donderdag ontmoet bij de zandbak in het park. Ondanks hun grote verschillen, ontwikkelen de papa’s een vriendschap en steunen ze elkaar in hun drukke, moderne levens.

Lees verder...

Art Rooijakkers: Mijn hart zit in Helden van de Wildernis

Eenderde tot de helft van alle diersoorten dreigt de komende eeuw uit te sterven, waarvan 99 procent door menselijk handelen. Een statistiek die Art Rooijakkers maar moeilijk kan verkroppen. En daarom wil hij een programma maken om dit onder de aandacht te brengen. Vanavond ziet Helden van de Wildernis het levenslicht op NPO1.

Lees verder...

Koefnoen krijgt waardig slot op NPO1

Het doek valt voor Koefnoen, maar niet voordat Paul Groot en Owen Schumacher afscheid hebben kunnen nemen van hun creaties. Daarom wordt volgende maand Koefnoen, Creatief met Archief uitgezonden. Bekende en nieuwe typetjes laten hierin hun favoriete fragmenten nog eens zien. 

Lees verder...

Buddy Vedder maakt Pandajournaal

Het wordt de happening van april: de aankomst van twee Chinese reuzenpanda’s in Nederland. Op 12 april heet de koning de twee dieren welkom en NPO3 komt zelfs met een speciaal Pandajournaal in aanloop naar de aankomst. Buddy Vedder presenteert de rubriek.

Lees verder...

Tijl Beckand trots op klassieke muziek op primetime

Met De Tiende van Tijl heeft Tijl Beckand een groot nieuw publiek aangeboord voor klassieke muziek. Maar ook dat format raakt een keer uitgewerkt, en dus vond Tijl het tijd om zichzelf opnieuw uit te vinden. Daarbij heeft hij zich laten inspireren door Ali B, zo zal blijken als Tijl B op volle Toeren vanavond

Lees verder...

Monsterscore EénVandaag door debat Rutte – Wilders

EénVandaag heeft  maandag uitstekende zaken gedaan. De uitzending wordt door bijna 2,3 miljoen mensen gezien en dat is een zeldzaam hoge score voor de actualiteitenrubriek. Mark Rutte en Geert Wilders gaan met elkaar in debat onder leiding van Pieter Jan Hagens. Politieke kenners kunnen na afloop niet een winnaar aanwijzen, maar noemen het wel een

Lees verder...