Rubriek: KRO/NCRV

Publieke Omroep

Medicijnmannen en ode aan het leven in Break Free op NPO3

Valeriaan tegen slaapproblemen, producten tegen haaruitval of intieme zeep voor vrouwen. Het zijn middeltjes die vrij verkrijgbaar zijn en een medische werking hebben. Of zouden moeten hebben. Want hoe goed werkt het nou echt? In het nieuwe programma De Medicijnmannen gaan Sofie van den Enk, Marlijn Weerdenburg en Daan Nieber op onderzoek uit.

Lees verder...

Eerste keuzemoment boer Herman in Boer Zoekt Vrouw

Boer Zoekt Vrouw belandt in het spannende stadium. De logeerweken zijn in volle gang en zo zoetjes aan moeten de boeren keuzes gaan maken. Te beginnen met boer Herman in Frankrijk. Yvon Jaspers komt langs voor zijn eerste keuzemoment. Voor het eerst van zijn leven kan Herman een beslissing niet beargumenteren, het gaat op gevoel.

Lees verder...

Piet Paulusma en Sonja Silva in The Passion

Over een maand voert KRO-NCRV het paasspektakel The Passion weer op en daarvoor zijn nog wat bijrolletjes te vergeven. SBS Shownieuws onthult dat Piet Paulusma, Sonja Silva, Liza Sips, Iris van Geffen, Gaby Blaaser, Hugo Metsers, Stefan Stasse, Robin Boissevain, Curt Fortin, Daan Boom en Eugene Jans zijn te zien als discipelen van Jezus.

Lees verder...

3Lab-serie Neem Je Zwemspullen mee terug op NPO3

In april begint KRO-NCRV aan een volwaardige serie van Neem Je Zwemspullen Mee, dat afgelopen augustus is getest in 3Lab. Het improvisatieprogramma met Klaas van der Eerden en Pepijn Gunneweg komt op de zondagavond van NPO3. 

Lees verder...

Roel van Velzen speelt Judas in The Passion

De cast van The Passion 2017 is bekend. Roel van Velzen en Remco Veldhuis zijn de laatste bevestigde namen. Roel kruipt in de huid van Judas, Remco is de verteller. Eerder zijn Dwight Dissels (Jezus), Omri Tindal (Petrus), Kefah Allush (verslaggever), Elske deWall (Maria) en Johnny Kraaijkamp jr. (Pilatus) al naar buiten gebracht.

Lees verder...

Elske DeWall speelt Maria in The Passion

Opnieuw is een naam voor The Passion 2017 bevestigd. Zangeres Elske DeWall kruipt in de huid van Maria. Vrijdag is Voice-kandidaat Dwight Dissels al onthuld als Jezus. Met deze twee namen lijkt KRO-NCRV te kiezen voor wat minder bekende artiesten voor de vertelling van het paasverhaal. 

Lees verder...

Dwight Dissels (The Voice) speelt Jezus in The Passion 2017

Dwight Dissels mag dan zijn gestrand bij de liveshows van The Voice of Holland, zijn deelname heeft hem wel een hoofdrol opgeleverd bij The Passion. Dwight vertolkt de rol van Jezus in de zevende editie, verklapt hij in de finale. Het is de eerste naam die naar buiten komt voor het live-spektakel, dat wordt uitgezonden

Lees verder...

KRO-NCRV kondigt einde misdaadserie Penoza aan

Het doek valt voor Penoza. Het vijfde seizoen dat nu wordt gedraaid is meteen het laatste. Vanaf september is te zien hoe het verhaal rondom Carmen van Walraven tot een hoogtepunt komt. Producent Nafilm overweegt daarna een speelfilm te maken om de reeks ècht af te sluiten.

Lees verder...

Recordscore Jinek: 1,4 miljoen kijkers

Nederland leeft mee met Patricia Paay. De personality zit dinsdagavond bij Eva Jinek aan tafel en dat zorgt voor een recordscore van 1,4 miljoen kijkers. Het komt overeen met een marktaandeel van 40,6% (doelgroep 6+), blijkt uit de meting van Stichting Kijkonderzoek.

Lees verder...

Eva Jinek strikt Patricia Paay in late night show

Patricia Paay is de meest besproken vrouw in de showbizzwereld deze maand. Nadat vorige week compromitterende seksfilmpjes van Patricia uitlekten, doet ze vanavond voor het eerst haar verhaal bij Jinek. De 67-jarige personality zit daar met haar advocaat Johan Langelaar. De twee zijn uit op een mega-schadevergoeding van ‘vijf, misschien wel zes nullen’. Dat is

Lees verder...

Yvon Jaspers: Hart plaatsvervangend gebroken bij BZV Internationaal

Eind augustus 2016 stelde Yvon Jaspers de nieuwe boeren voor van Boer zoekt Vrouw Internationaal. Boer Herman uit Frankrijk, boer David uit Roemenië, boer Olke uit Texas, boer Riks uit Canada en boer Marc uit Zambia. De uitzending resulteert in 1199 brieven van vrouwen die een leven met één van de boeren wel zien zitten.

Lees verder...

Sofie van den Enk maakt De Medicijnmannen voor NPO3

KRO-NCRV komt met een nieuw consumentenprogramma op NPO3: De Medicijnmannen, gepresenteerd door Sofie van den Enk, Daan Nieber en Marlijn Weerdenburg. Het trio gaat op zoek naar de waarheid achter de marketing en werking van ‘laagdrempelige medicatie’, waar de apotheek vol mee staat. Denk daarbij aan middeltjes tegen kaalheid, pilletjes waar je lekker van gaat

Lees verder...

A-gender en 9-jarige transgender in Hij Is een Zij

Vanavond begint het derde seizoen Hij Is een Zij op NPO3, waarin Jan Kooijman zeven jonge transgenders gedurende een jaar volgt, tijdens hun transitie. Daarnaast is dit seizoen ook voor het eerst een a-gender te zien, Mik, die zich niet identificeert als vrouw en niet als man. Jan over het belang van het programma: “Ik

Lees verder...

Jan Kooijman maakt satirisch programma met Katja Schuurman

Jan Kooijman en Katja Schuurman moeten komend jaar voor een gulle lach gaan zorgen. De twee KRO-NCRV-collega’s werken samen aan een satirisch programma, verklapt Jan in het AD. Ook Stijn van Vliet is betrokken bij de nog titelloze show, waarbij omgangsvormen centraal staan.

Lees verder...