Kim-Lian olifant in de porseleinkast in Verzamelkoorts

kim-lian van der meij verzamelkoortsKim-Lian van der Meij begint vanavond aan haar human interest-programma Verzamelkoorts. Met 2 miljoen verzamelaars in Nederland moeten er veel verhalen te halen zijn, denken de makers. Per aflevering komen zes verzamelaars aan het woord die hun geliefde collectie tonen. Kim-Lian: “Ik vind het mooi te ontdekken wat de beweegredenen zijn van mensen om zo bevlogen met een verzameling bezig te zijn.”

In Verzamelkoorts komt van alles voorbij, van de action figures van He-man tot rouwadvertenties, van Tweedewereldoorlogspullen tot Elvis-collecties. Kim-Lian kijkt haar ogen uit, met het hart in de keel. “Ik ben van nature al een soort olifant in de porseleinkast en dan komt er ook nog eens een cameraploeg bij”, vertelt ze in Televizier. “Dat gegeven zorgt onbedoeld voor hilarische momenten als ik door nerveuze verzamelaars op de vingers wordt getikt. Ze zijn natuurlijk als de dood dat we iets omstoten.”

Niet alleen onbekende Nederlanders laten de camera toe, ook bekendere mensen als Alexander Pechtold, Eddy Zoey en Bobbi Eden komen voorbij.

Kom-Lian: “We kunnen nog jaren vooruit met verzamelaars. Ik hoop het, want dit is een van de leukste programma’s die ik heb mogen maken.”

Verzamelkoorts, 21.00 uur, SBS 6

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>