Rubriek: SBS Broadcasting

SBS 6, Net 5 en Veronica

Hart van Nederland moet wijken voor Champions League

SBS 6 gaat het actuele blok op de late avond toch weer flexibel inzetten. Als vanaf augustus het Champions League-voetbal wordt uitgezonden op de zender, begint Hart van Nederland pas om 23.40 uur. Het is dan een korte uitzending, die wordt gevolgd door een flits van Shownieuws. Rond middernacht moet dan de herhaling van Utopia

Lees verder...

GTST-acteur Oscar Aerts in Net 5-serie

Oscar Aerts heeft een nieuwe acteerklus te pakken. Hij gaat spelen in Meiden van de Herengracht, de Net 5-serie waar ook Kim Pieters, Fockeline Ouwerkerk en Sarah Chronis een rol in spelen. Meiden van de Herengracht is een bewerking van de bestaande serie Lipstick Jungle.

Lees verder...

SBS 6 en Hans Kraay Jr uit elkaar

Als donderslag bij heldere hemel is er een eind gekomen aan de samenwerking tussen Hans Kraay Jr. en SBS 6. Er is te weinig werk voor hem en daardoor wordt het exclusiviteitscontract niet verlengd. Best opmerkelijk, aangezien SBS juist de uitzendrechten voor de Champions League heeft bemachtigd en ook wat andere sport mag uitzenden. Daar

Lees verder...

Net 5 noemt remake Lipstick Jungle Meiden van de Herengracht

Net 5 komt dit najaar met de nieuwe dramaserie Meiden van de Herengracht. Het is een Nederlandse bewerking van de Amerikaanse serie Lipstick Jungle, welke weer is gebaseerd op het gelijknamige boek van Candace Bushnell. Hoofdrollen zijn er voor Kim Pieters, Fockeline Ouwerkerk en Sarah Chronis.

Lees verder...

SBS 6 maakt twee specials ramp MH17

Op 15 juli is het een jaar geleden dat de MH17 boven Oekraïne is neergehaald. SBS 6 kondigt vandaag aan met twee specials te komen die avond. Het gaat om een extra editie van Hart van Nederland die op prime-time wordt uitgezonden. Daarna is een documentaire van Jessica Villerius te zien.

Lees verder...

Gerard Joling presentator K3 Zoekt K3

Gerard Joling keert dit najaar terug bij SBS 6 voor groot amusement. Hij mag K3 Zoekt K3 presenteren, dat zowel in Nederland als België wordt uitgezonden. Voorganger K2 Zoekt K3 trok in Nederland zo’n 800 duizend kijkers, met een uitschieter van 2,5 miljoen kijkers bij de finale.

Lees verder...

Shownieuws scoort miljoen kijkers

Shownieuws heeft maandagavond boven het miljoen gescoord. Het is lang geleden dat de rubriek een score met 7 cijfers noteerde. Nu RTL Late Night en Pauw hun zomerstop hebben, stappen er blijkbaar veel kijkers over naar SBS 6. Shownieuws trekt zelfs 13.000 kijkers meer dan de late Hart van Nederland.

Lees verder...

SBS 6 verhuist Nederlands drama naar maandag

Met Dokter Tinus, Danni Lowinski en Gouden Bergen heeft SBS 6 een aantal bekende dramatitels in de markt gezet. Sterker nog: de kijker weet inmiddels dat hij dit kan verwachten op de woensdagavond van SBS 6. Maar daar komt verandering in. In het nieuwe seizoen verhuizen de titels naar de maandagavond.

Lees verder...

SBS 6 geeft groen licht aan vierde seizoen Danni Lowinski

SBS 6 gaat definitief door met Danni Lowinski. Het derde seizoen was al het best bekeken, niet in de laatste plaats door de deelname van hoofdrolspeler Marlijn Weerdenburg aan Wie Is de Mol?. Dat heeft haar flink wat extra bekijks bezorgd. De actrice maakt nu op Twitter wereldkundig dat de handtekening is gezet voor een

Lees verder...

Airen Mylene: De 25… heerlijke instap-tv

SBS 6 gaat deze zomer weer allerlei fragmenten aan elkaar plakken in De 25…, dit seizoen gepresenteerd door Airen Mylene. En de presentatrice denkt niet dat de formule na al die jaren is uitgewerkt. “Nee hoor, daar kijkt het te gemakkelijk voor weg. Je zapt langs en ziet meteen iets dat je herkent. Je kan

Lees verder...

SBS 6 bereikt finale goed bekeken Masterchef Holland

SBS 6 heeft dit voorjaar goed gescoord met Masterchef. De Nederlandse serie in de vooravond kwam af en toe boven het half miljoen uit en is na Utopia zo ongeveer het best scorende programma in die vooravond sinds lange tijd (SBS heeft er heel wat titels zien floppen). Vanavond is de finale te zien, waar

Lees verder...

Weer nieuwe SBS-show Jochem van Gelder

Jochem van Gelder krijgt alweer een nieuw programma op SBS 6. Na Alles Kids, We Are Family, Wie Trouwt Mijn Zoon, Bonje met de Buren, Pas Oplichters, Kitsch of Kassa en Het Beste Idee van Nederland mag hij het nu gaan proberen met Waarom Wachten?

Lees verder...

Shownieuws-Airen nieuw gezicht De 25

Lijstjesprogramma De 25 krijgt een nieuw gezicht. Airen Mylene is de presentator van het aankomende seizoen, dat al op 8 juni begint. Ze neemt het stokje daarmee over van Viktor Brand, die het meest recent dit programma deed.

Lees verder...