KRO en NCRV willen dagelijks opinieprogramma afdwingen

Nu er aan de omroepfusies geen ontkomen lijkt, proberen omroepen van alles af te dwingen. Waar het op zendtijd en budget erg moeizaam gaat – dat willen alle partijen wel – proberen KRO en NCRV het nu op een specifiek genre. De twee gelovige omroepen willen een dagelijks opinie- en debatslot. Ze hebben nu al het wekelijkse Debat op 2 op zaterdagavond.

Volgens KRO-directeur Taco Rijssemus (foto) is er ruimte voor zo’n initiatief. “Actualiteitenrubrieken geven inmiddels een gevarieerd beeld van Nederland en de wereld. Bij de opinieprogramma’s is dat nog lang niet zo.

Het kan en mag niet langer zo zijn dat de opinieprogrammering door één publieke omroep wordt gedomineerd, aldus Rijssemus. “Het mag niet zo zijn dat de Publieke Omroep zich tegen verandering keert, omdat het zo lekker met de kijkcijfers gaat.”
Het is om deze reden dat de KRO en NCRV, die in de toekomst zullen fuseren, een claim leggen op een dagelijks opinie en debat slot. “We willen zo´n slot en zullen alles, maar dan ook alles, in de schaal leggen om zo´n slot te krijgen.”

Zie ook:

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “KRO en NCRV willen dagelijks opinieprogramma afdwingen

  1. Pingback: KRO en NCRV azen op tijdslot Pauw & Witteman | Zappen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>