NOS niet compleet verrast door vertrek Rik van de Westelaken

foto: NOSAls donderslag bij heldere hemel maakt Rik van de Westelaken deze week bekend over te stappen naar Net 5. Dat komt bij zijn huidige werkgever NOS niet geheel als een verrassing. Hoofdredacteur Marcel Gelauff in het AD: “Ik zag zijn vertrek niet aankomen, maar ik wist dat Rik nadacht over zijn toekomst.”

Hij legt uit in de krant: “Bij de NOS maken we wat we maken: de nadruk ligt op nieuws en het journaal. Rik wil vaker andere programma’s maken, maar dat kan niet bij de NOS. Wat dat betreft zitten onze presentatoren toch in een gouden kooi.”

Gelauff vindt het jammer dat één van zijn bekendste anchors vertrekt. “Hij is de afgelopen jaren zo gegroeid tot de presentator die hij nu is. De laatste jaren was hij krachtiger en zelfbewuster dan ooit. Wat mij betreft was hij bij de NOS nog heel erg op zijn plek. Maar zijn overwegingen om te vertrekken snap ik. De redactie ook trouwens, want nadat hij zijn vertrek had uitgelegd werd er massaal geapplaudisseerd.”

Ook NOS-collega Astrid Kersseboom zegt de onrust te hebben gevoeld bij Rik. “Dat was een gevoel. Ik dacht: als er iets moois voorbij komt voor Rik, dan gaat hij. (…) De heel bijzondere uitzendingen zijn bij de NOS beperkt en ze worden verdeeld onder de presentatoren. Rik wilde meer dan dat.”

Rik van de Westelaken treedt per 1 september in dienst van Net 5.

Zie ook:
- Rik van de Westelaken verruilt NOS voor Net 5

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>