Talpa melkt betaalslot Van Speijk uit: herhaling geschrapt

Van SpeijkEen goede week geleden maakte Talpa bekend enkele shows op internet achter een betaalslot te zetten. Nederlandse producties als Van Speijk kunnen dan op internet bekeken worden voor 1,50 euro. Tot nog toe was daar weinig noodzaak toe voor de kijker; had hij de uitzending van zondag gezien, dan kon deze in de herhaling op vrijdag worden ingehaald. Maar daar komt niets meer van in, want Talpa schrapt de herhaling op vrijdagavond vanaf 10 februari. In plaats daarvan krijgt de kijker nogmaals The 4400 te zien, waarvoor Talpa geen rechten heeft om deze op internet aan te bieden.
Afgelopen vrijdag keken er bijna 200.000 mensen naar de herhaling van Van Speijk. Wanneer deze mensen allemaal op internet nogmaals zouden kijken, casht Talpa 300.000 euro. Daarmee zou de aflevering in één klap zijn terugverdiend.

Maar zo makkelijk gaat dat natuurlijk niet, de bereidheid om op internet naar televisie te kijken is al lager dan een programma in de herhaling te zien. Bovendien vormt het betaalslot een extra drempel. Evengoed is Talpa de enige commerciële omroep die een dergelijke service aanbiedt. Producent Endemol biedt binnenkort overigens wel de mogelijkheid om tegen betaling van een soortgelijk bedrag een razendsnelle update van de soap GTST te krijgen.

Trouwens wel een goede zet om The 4400 dan te herhalen op de vrijdag. Deze spannende science-fiction serie wordt op zaterdag uitgezonden tijdens Idols, en mist daardoor een groot potentieel publiek. Deze groep krijgt op vrijdag de kans om de serie in te halen, en wie weet wordt de kijker daarin zo opgeslorpt, dat hij of zij zaterdagavond meteen weer inschakelt – ten koste van Idols.

Zie ook:
- Talpa stopt Van Speijk op internet achter betaalslot
- The 4400 vervangt Hotel BB live en vervangt en passant Uit Het Leven
- GTST gemist? Straks kun je de aflevering in één minuut zien

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>