Boer Zoekt Vrouw-rel: Yvon DWDD-tafeldame af

De gemoederen bij de KRO en Vara lopen hoog op. De katholieke omroep is niet te spreken over de actie van De Wereld Draait Door gisteren. Het programma mocht geen beelden uit Boer Zoekt Vrouw vertonen en besloot daarom de aflevering met poppen na te spelen. Dat is de KRO in het verkeerde keelgat geschoten. Daarom zijn boegbeelden Yvon Jaspers en Arie Boomsma per direct niet meer beschikbaar als tafelgezelschap van Matthijs van Nieuwkerk.

“Vorige week vroegen Shownieuws, RTL Boulevard en De Wereld Draait Door fragmenten aan van Boer Zoekt Vrouw. Wij hebben die beelden niet geleverd, omdat wij vinden dat je niet zomaar één ding van dit programma eruit kan tillen”, legt een woordvoerster van de KRO uit bij De Telegraaf.

DWDD liet vorige week toch beelden zien, waarna de KRO aan de bel trok. Gisteren gaf het Vara-programma gehoor aan het verzoek met de ludieke poppenactie. Weer fout. De omroep laat aan RTL Boulevard weten: “De KRO heeft besloten om niet meer met De Wereld Draait Door samen te werken. Het programma is geen betrouwbare partner gebleken. Daarom zijn onze presentatoren Yvon Jaspers en Arie Boomsma per direct niet meer beschikbaar voor het programma.”

Bij het vorige seizoen van Boer Zoekt Vrouw kwam Yvon meer dan eens napraten bij Matthijs aan tafel. Dit seizoen lijkt DWDD te hebben gekozen voor uitgesproken bekende kijkers. Die spreken niet altijd in vriendelijke bewoordingen over de boeren, boerinnen en hun datingpartners. Gisteren was dat niet anders. Zo merkte Dominee Gremdaat op dat de poppen knapper zijn dan de hoofdrolspelers uit Boer Zoekt Vrouw en zegt Sanne fijntjes dat het gerucht gaat dat de afvallige Ina van boer Aad in de saté verdwenen is.

Overigens heeft De Wereld Draait Door al een nieuwe tafeldame gevonden in Linda de Mol. Zij schuift vrijdag aan voorafgaand aan het Televizier-gala, zij het vooralsnog eenmalig.

Zie ook:
- KRO weigert DWDD beelden Boer Zoekt Vrouw

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Boer Zoekt Vrouw-rel: Yvon DWDD-tafeldame af

 1. C.W. Heuckeroth

  “Het programma is geen betrouwbare partner gebleken”. Jaja, en het katholicisme is geen betrouwbare godsdienst gebleken, stelletje pedoseksuele kinderlokkers!

    /   Reply  / 
 2. Priet prio

  Terecht natuurlijk. Ik moet persoonlijk best lachen om Sanne Wallis de Vries, maar wat geeft die tafeldames het recht om de BZV-deelnemers voor het oog van miljoenen kijkers zó te kleineren? Alsof de BZV-kijker zelf niet kan concluderen dat de boeren en vrouwen merkwaardig zijn. Cécile Narinx heeft al helemaal geen recht van spreken, die ziet er nota bene uit alsof ze de dochter is van de Jeannet die ze zo ongegeneerd de grond in boort. ‘Tis gewoon als ouderwets pesten op het schoolplein, de populaire kinderen tegen de losers, waarbij meester Matthijs die keihard mee lacht. Dat ze die BZV-deelnemers mogelijk met een levenslang trauma opzadelen lijkt niemand wat te deren.

    /   Reply  / 
 3. madjo

  Nog een reden om niet meer naar DWDD te kijken.

  Niet zozeer vanwege BZV, want dat programma vind ik zelf niet zo interessant, maar ik vind pesterijen totaal niks.

  Aan de heren en dames van De Wereld Draait Door, vergeet niet dat jullie het over medemensen hebt. Iemand op tv de grond in boren heeft een groter effect dan het in iemands gezicht te zeggen, maar ik heb zomaar het vermoeden dat jullie dat laatste niet eens zouden durven.

    /   Reply  / 
 4. Karel

  er komt een Boerin zoekt Boer aan! waarom moeten die boeren een vrouw zoeken, ze doen het toch met koeien en wat er al niet rondloopt op een boerderij ;D

    /   Reply  / 
 5. Pingback: Arie Boomsma ziet terugkeer aan tafel DWDD | Zappen

 6. Pingback: Boer Zoekt Vrouw: Henrieke en Aad hakken knopen door | Zappen

 7. Ella

  DWDD heeft hiermee toch behoorlijk de plank misgeslagen. Mensen zo beledigen op tv, zonder dat zij zich hiertegen kunnen verweren, is ronduit belachelijk. Daarbij gaat ‘Sanne Wallevis’ in op het uiterlijk van de personen, iets dat helemaal onnodig is. Het uiterlijk heeft tenslotte niet eens iets met het gedrag van de boeren en hun persoonlijkheid te maken! Zo zegt zij over Jaennet dat de woorden in haar kin/hals wegzakken. Waar is het in ‘s hemelsnaam goed voor? Alsof ze zelf moeders mooiste is!
  Laten we allemaal iets volwassener zijn en elkaar respecteren. De eerste paar minuten was het wel grappig, maar het werd steeds gemener. Kortom: Zwaar onnodige pesterijen.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>