Patty Brard het liefst onder de pannen bij SBS 6

Een kat heeft misschien negen levens, Patty Brard heeft er ook heel wat. Met haar carrière voor de camera leek het meer dan eens gedaan en telkens weet deze personality zich terug te vechten. Momenteel gaat de golfbeweging weer even omhoog, na haar deelname aan Sterren Springen, al is het nog onduidelijk welke richting de golf opgaat. Patty opereert momenteel op projectbasis en zo kan het gebeuren dat ze begin 2013 twee keer bij RTL 5 opduikt voor Echte Meisjes op de Prairie en Wie Is de Reisleider. Maar diep in haar hart wil Patty het liefst bij SBS 6 aan de slag. “Ik ben eigenlijk gemaakt voor die zender. Mensen willen gewoon gezelligheid.”

Shownieuws
Tot anderhalf jaar terug stond Brard gewoon onder contract bij SBS 6 en presenteerde ze onder andere Shownieuws. Maar dat ging op de schop. “Dat doet nog steeds pijn”, biecht ze op in Veronica Magazine. “Ik kan er niet naar kijken, daar word ik chagrijnig van. Het moest flitsender, we moesten er allemaal uit, het moest jonger. Nee jongens, hou op! Ontsla geen mensen die hart voor de zaak hebben, die competent zijn. Ik snap wel dat die kijkcijfers tegenvallen.”

Stiekem gniffelt Patty in haar vuistje, als ze de scores van het nieuwe Shownieuws tot zich neemt. “Het zou ze tot nadenken moeten stemmen. Viktor Brand en ik maakten er altijd iets leuks van.” Tegelijkertijd gaan er verhalen dat Patty zich als een onmogelijk mens zou hebben gedragen op de redactie van Shownieuws, toen ze er werkte. Daar zegt ze over: “Ze zijn er nu achter dat die mensen incompetent waren, niet ik. Die mensen zijn weg. Het maakt mij niet uit dat ze me lastig vinden, ik wil een goed product. Het licht was slecht, dus ik zei: ‘Jongens, ik sta in het donker’. Ik wilde mijn eigen visagiste. Ja, met dat licht wil ik in ieder geval goede make-up. Dat is toch niet zo raar? Maar goed, achteraf zit je met je gelijk op de bank.”

Sterren Springen
Na SBS 6 komt Diva’s Draaien Door, dat na één seizoen weer verdwijnt omdat Tatjana er geen zin meer in heeft. Enkele maanden later steekt Reinout Oerlemans de helpende hand uit, met Sterren Springen op Zaterdag. “Ik had het format met Kerst bij Gerard Joling gezien. Ik zei meteen: ‘Wat een stom idee zeg’. Hij zei: ‘Het is hartstikke leuk en jij gaat meedoen’. Ik zei: ‘Om de dooie dood niet’. Dat heb ik een half jaar volgehouden.”

Patty doet toch mee en haar salto is misschien wel hèt tv-moment van 2012. “Het was heftig hoor. Ik kwam neer en dacht even dat ik dood was. Toen hoorde ik ineens Gerard zingen, iets over een badmuts. Oké, ik leef nog, dacht ik, maar al mijn tanden liggen eruit. Ik vind het heel heftig om terug te zien. Het is net alsof je jezelf een zelfmoordpoging ziet ondernemen.”

Geld
De sprong van Patty gaat de wereld over en draagt bij aan de internationale uitrol van het format. Kassa voor Reinout. “Fantastisch voor hem. Weet je, ik had daar betere afspraken over moeten maken, dat is duidelijk. Maar dat heb ik niet gedaan, dus dan moet je ook niet zeiken.”

Brard zou graag wat meer vastigheid willen. “Als je jonger bent, maakt die onzekerheid niet uit. Maar je wordt ouder en bij televisie ben je zo goed als je laatste show. Als ik Sterren Springen niet had gedaan, zou RTL 5 nu niet zo aan het doordraaien zijn qua werk. (…) Tv is meer een beleving geworden. Vroeger zat in elke programmatitel mijn naam, nu doe ik Sterren Springen, terwijl die show eigenlijk om mij en Gerard draait. Je moet tegenwoordig gewoon blij zijn als je werk hebt.”

Zie ook:
- Patty Brard met Echte Homo’s en Meisjes op de Prairie
- Patty Brard terug naar RTL 5 voor Echte Meisjes 3
- Michella ‘wat een ellende’ Kox in Echte Meisjes op de Prairie
- Fragment sprong Patty Brard doet kassa Reinout rinkelen
- RTL 5 zet Patty Brard ook in bij Wie Is de Reisleider?

1 Reacties // Reageer

One thought on “Patty Brard het liefst onder de pannen bij SBS 6

  1. samantha

    wat een ondankbare kreng dan . heeft werk gekregen bij rtl zit ze nog teklagen bah bah

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>