Net 5-baas: Miljoenenproject Secret Story kan niet floppen

Secret Story is het geheime Big Brother-project dat de SBS-groep de afgelopen maanden voorbereidde. Tot zover geen verrassing. Wel verrassend is het nieuws dat Net 5 ‘de volgende stap in realitytelevisie’ gaat zetten. Zenderbaas Alphons Martens (foto) heeft hoge verwachtingen van het miljoenenproject. “Secret Story blijft continue spannend. Dit programma gaat in elk geval niet floppen, het kan niet mislukken.”

Het programma
In Secret Story nemen 15 bewoners hun intrek in een luxe woonruimte waar ze afgesloten zijn van de buitenwereld. Elk van de 15 bewoners draagt een geheim met zich mee. Doel is om dat geheim te bewaren en de andere 14 geheimen te ontfutselen. Lukt dat, dan vertrek je als rijk man/vrouw uit de Villa der Verrassingen. Met een wekelijkse eliminatie blijven er uiteindelijk drie finalisten over die in mei als laatste het huis verlaten. Renate Verbaan en Bart Boonstra presenteren.

Net 5-programmadirecteur Alphons Martens meent dat Secret Story uitstekend bij zijn zender past. “Ik zocht goede, sterke reality voor in de vooravond met een spelelement. Goeie karakters over wie je verhalen kan vertellen. Toen kwam Endemol met dit format, waar ik ruim twee jaar terug al van hoorde. Toen was het format nog niet beschikbaar voor de buitenlandse markt. Qua doelgroep past het uitstekend, doorgaans kijken er veel vrouwen naar dergelijk reality. En de kijker kan meedenken over wat de opdrachten moeten worden. Het was al snel duidelijk dat ik dit wilde doen. Maar ja, het was natuurlijk een belachelijk grote investering.”

Kosten
Exacte bedragen wil hij niet noemen, wel dat het duurder is dan Popstars of De Nieuwe Uri Geller. “Ik denk dat de bedragen bij de mensen die het echt interessant vinden wel bekend zijn. Maar je hebt het over miljoenen. Secret Story is wat het is, je kunt niet snijden in de kosten. De bewoners worden 24 uur per dag gevolgd, iemand moet de camera’s bemannen. Met de liveshows heb je de hele studio-entourage. En die mensen in het huis moeten toch iets eten…” Ten opzichte van de Franse versie duurt Secret Story hier drie weken korter en zijn er ook drie kandidaten minder. “Maar het blijft een gigantische investering, een groot project. Echt een risico.”

Kijkcijferverwachting
Toch lijkt de zenderbaas zeker van zijn zaak, hoewel Secret Story het opneemt tegen populaire titels als De Wereld Draait Door, GTST, ziekenhuisreality en het RTL Nieuws en NOS Journaal. “Het is een heel spannend programma, dat per week verandert met geheime missies in het huis. Het blijft continue spannend. Dit gaat in elk geval niet floppen, het kan niet mislukken. Met een programma als The Little Couple halen we 200 tot 300 duizend kijkers, dat halen we ook met The Secret Story. Maar dit moet meer gaan doen. Of ik bij dagelijks 500 duizend kijkers tevreden ben? Dan vind ik het fantastisch, dan sta ik elke dag op de bank! Dat is een verdubbeling van wat we nu doen.”

Secret Story wordt een gezichtsbepalend programma voor Net 5. “Wat Temptation Island deed voor Veronica, moet Secret Story doen voor Net 5. Veronica ademde toentertijd dat programma”, weet Martens.

Hummie van der Tonnekreek
Hummie van der Tonnekreek heeft de casting gedaan van volgens eigen zeggen 6.000 serieuze kandidatenoproepen. “Zij heeft een neus voor casten. Ze zegt ook niet wat haar geheim is, maar ze doet dat heel goed. Ze pikt de karakters er zo uit” Van der Tonnekreek tekende ook voor alle Big Brothers. Toch blijft ze niet betrokken bij Secret Story. Martens: “Dit moet wel een ander programma gaan worden.”

Uitzending van een uur
Big Brother en ook de Gouden Kooi volstonden met dagelijks een half uurtje televisie. Secret Story is elke werkdag een uur te zien, naast een eliminatieshow op donderdagavond primetime. In de dagelijkse show (live met instarts) bespreekt reporter Bart Boonstra wat er allemaal gebeurde. Met de opkomst van social media is er bovendien veel interactie met de kijker. Martens: “Big Brother op tv liep 4 tot 5 dagen achter op de realiteit. Wij maar 1,5 dag. Door de snelheid van werken en montage kunnen we heel erg tot de deadline van de uitzending doorwerken en dus actueel zijn.”

Wie niet genoeg heeft aan de 7 uur televisie per week, kan tegen betaling 24/7 streams op internet kijken. Ook komen er veel gratis fragmenten beschikbaar en zal er ook een app voor smartphones komen. Een video-impressie van Secret Story vind je in dit bericht.

Zie ook:
- Bart Boonstra tekent 2-jarige presentatiedeal met Net 5
- Secret Story op Net 5 met Renate Verbaan en Bart Boonstra (+ video)
- SBS’ geheime Big Brother-project inderdaad Secret Story
- Big Brother-project SBS mogelijk The Secret Story
- Big Brother voor SBS ‘grootste productie sinds jaren’
- SBS in 2011 met Big Brother-achtige realityshow

42 Reacties // Reageer

42 thoughts on “Net 5-baas: Miljoenenproject Secret Story kan niet floppen

 1. C

  Eerste aflevering 700.000 kijkers, en dan wordt het minder. Na 2 weken ongeveer 500.000

    /   Reply  / 
  1. Rudy Becks

   Denk dat het wel aanslaat, als mensen eenmaal een paar afleveringen gezien hebben dan worden het vaste kijkers. Zo werkt het met al die reality shows.
   Truc is dus om zo veel mogelijk spanning op te bouwen en zo veel mogelijk mensen de eerste paar afleveringen te laten kijken.

     /   Reply  / 
   1. nr1

    ja, het is zonde dat net5 GEEN rekening houdt met de wens van het nl pubkliek en wel dat secret story PER DIRECT met uitzending gestopt wordt ! De dellnemers hebben GEEN niveau genoeg om deze s.s. tot een hit te maken. D e secrets zijn volkomen WAARDELOOS en niet BUITENGEWOON te noemen. Ook wordt er achteloos omgegaan met de mensen die sms-stemmmen op kanidaten die afgevoerd moeten worden.
    De wil van Net 5 is wet ! Foei wat een schaamteloze zender en leidinggevende !
    BOYCOT deze zender per ditrect !

      /   Reply  / 
 2. Steffan

  Okee, het is ten eerst niet slim om dit rond 20:00 te plaatsen.
  Dit hoor je om 19:00-20:00 te doen, of 20:30-21:30 te doen.

  Ook denk ik dat een uur te lang is.

  Het concept is best leuk! Had ik niet verwacht.
  Toch vind ik dit niet bij NET5 passen, meer veronica (uitdagend) of RTL5 (kan niet, weet ik :P ).

    /   Reply  / 
 3. Valpa

  Hopelijk komt er in de late uurtjes een herhaling van de dagelijkse show! Zal ook wel toch?

    /   Reply  / 
  1. Martijn

   anders kijk je toch gewoon via programmagemist

     /   Reply  / 
   1. C

    In SBS kwaliteit? Nee dankje. Dat is echt heel erg wazig.

    Als ze slim zijn zetten ze het of na Shownieuws op 6 of om 22:30 op NET 5.

      /   Reply  / 
   2. Stefan

    Dat is geen pretje hoor. Programma gemist van de SBS groep.

      /   Reply  / 
    1. Martijn

     hahaha lol

       /   Reply  / 
 4. Topmodel

  Tijdstip lijkt mij ook niet slim. Je mist alle nieuwsrubrieken en die zijn in sommige huiskamers heilig. Persoonlijk vond ik op dat tijdslot alleen Deal or No Deal en Topchef interessant, ben nog steeds zoekende, dus dit zou em kunnen worden.

    /   Reply  / 
 5. Richard

  Gaat het niet worden vrees ik, het NOS journaal, DWDD, RTL Nieuws en GTST rulen op dat tijdstip, en dat gaat niet veranderen.

    /   Reply  / 
 6. Hoek86

  Kan niet mislukken of mag niet mislukken???

    /   Reply  / 
 7. Ron

  Hoe komen jullie erbij dat het programma om 20 uur uitgezonden gaat worden? Dit staat niet in het artikel, het enige dat genoemd wordt is een programma voor in de “vooravond”. Acht uur is geen vooravond meer maar primetime.

    /   Reply  / 
  1. C

   Andere artikelen staat tijdslot van 19.30 / 20.30

     /   Reply  / 
 8. Jeffrey

  Waarom betaalde livestreams? Als je dat programma wilt hypen dan doe je het lekker gratis. In vergelijking met de rest zal het niet zo heel veel kosten om de camerabeelden door te streamen naar het internet.

    /   Reply  / 
  1. Mart

   Secret Story komt met een eigen digitaal kanaal. Distributeurs UPC (kanaal 14), Ziggo en Caiway gaan Secret Story 24/7, het digitale kanaal van het nieuwe realityprogramma van Net5, aanbieden.

   Via het speciaal gecreëerde kanaal kan het programma 24 uur per dag, zeven dagen per week gevolgd worden.

     /   Reply  / 
 9. Tim

  Hoe dom kun je zijn om te beweren dat je zeker weet dat een programma niet kan floppen?!

    /   Reply  / 
  1. Topmodel

   tja met 500.000 gewenste kijkers wordt de lat niet zo hoog gelegd. Is misschien wel een bewuste keuze het programma kan voor net 5 voor “kijkcijfer pieken” zorgen, terwijl diezelfde cijfers op elk ander kanaal als slecht bestempeld kunnen worden.

     /   Reply  / 
 10. David

  Ze leren het echt niet he, bij de SBS groep. Vooraf zeggen dat dit niet ‘kan’ mislukken. Dom dom dom.

  Aan de andere kant; als hij de 200.000 van Little People als ‘redelijk’ ziet, en 500.000 als absoluut succes.. sjah daar zal het inderdaad wel ergens tussenin liggen. Maar ik kan me niet voorstellen dat er geld mee te verdienen valt als dit zo’n 300.000 tot 350.000 kijkers gaat trekken. En de 500.000 lijkt me behoorlijk onhaalbaar op dat tijdstip op die zender.

    /   Reply  / 
 11. pas

  in ieder geval ik ga me erop verheugen

    /   Reply  / 
 12. Pingback: Net 5 neemt Secret Story op in Portugal | Zappen

 13. Flip

  Kan dat logo uit beeld? Of moeten we daar 14 dagen naar kijken. Dan maar een andere zender.
  Ik ben er al flauw van voordat het programma begint. Op deze manier verlies je kijkers!

    /   Reply  / 
 14. Koehoen

  Concept is gaaf en leuk. Alleen een uur per dag is gewoon echt te veel.. vooral als je, net als ik, ook nog GTST kijkt. Maar denk wel dat ik het via internet ga volgen. ;)

    /   Reply  / 
 15. Pingback: Zenderbaas: Secret Story in Portugal uit pure tijdsnood | Zappen

 16. Ralf

  Ja, weer een show met hersendode, zielige figuren, waaraan een psycholoog zelf geen eer aan kan behalen. Ik hoop zo dat dit gigantisch flopt. Zo niet, nou dan is er ook geen hoop meer voor de Nederlandse maatschappij denk ik. En inderdaad, ze leggen de lat zó laag, dat het al makkelijk een “succes” wordt. Sukkels..

    /   Reply  / 
 17. joanna

  helaas niet boeiend, de presentators die alleen staan te kijken (vooral man) en de jonge mensen die bijna allemaal hebben meegedaan met kinderen voor kinderen (accent) en allemaal op elkaar lijken . . . en van te voren zeggen dat het niet ZAL mislukken, tja,,,

    /   Reply  / 
 18. anja

  ik dacht dat het live was vanavond!!!1
  Maar we worden weer gefopt
  Het zijn wel weer allemaal “dezlfde ” soort mensen
  Waarom geen oudere erbij???? ipv meisjes die steeds hun jurk opsjorren??

    /   Reply  / 
 19. dennis kulik

  mij leek het leuk programma dat ze meer opdrachten kregen alleen heb het nu al gehad met die k.t reclames om de 5 min reclame oke maar dit is wel overdreven zo heb ik er geen zin meer in om te kijken irritant en ik zal niet de enigste zijn denk ik
  net 5 veranderd dat aub ander ben ik al gauw klaar met kijken

    /   Reply  / 
 20. Fox

  Ik word echt verdrietig van deze waardeloze manier van televisie maken! Inhoudsloze bende, waist of time. Stop met deze zendervervuilende rotzooi… Iedereen die dit leuk acht, ga iets anders bedenken….

    /   Reply  / 
 21. Pingback: Bert van der Veer milder dan hij dacht over Secret Story | Zappen

 22. nettie

  Ik denk dat er in een bejaardehuis meer spanning is.Het enigste wat je ziet is hangen slapen eten .Dus als dit leuk moet zijn????

    /   Reply  / 
 23. Harry

  Ik ben nooit een fan geweest van BB en DGK, integendeel zelfs. Ook nu was ik erg sceptisch toen SS werd aangekondigd. Maar ik moet bekennen dat ik nu toch wel redelijk verslaafd aan dit programma ben geworden. Ik zie het zelfs als een boeiend sociologisch en psychologisch experiment: hoever gaan de bewoners om hun geheim te bewaren en andermans geheim te ontfutselen? Gesloten vriendschappen in het huis worden sterk op de proef gesteld. En wie kun je vertrouwen en wie absoluut niet? Wie is er eerlijk en wie speelt er continu een spel? T is min of meer een spiegel van t echte leven… Snap niet dat de kijkcijfers zo laag zijn: dit is toch vele malen boeiender dan bv. boer zoekt vrouw? Misschien is het programma wel veel te moeilijk voor t gemiddelde nederlandse publiek, want ja, je moet er zelf ook wel een beetje bij nadenken.. En in tegenstelling tot het BB huis gedragen de kandidaten zich behoorlijk beschaafd en hebben zich nog geen echte uitwassen voorgedaan. Want dat wil t publiek natuurlijk wel weer graag zien…

    /   Reply  / 
 24. Baars

  Als je naar dit soort programma’s gaat kijken dan is er toch wat mis bij je thuis of in je sociale omgeving. Je gaat toch niet elke dag een uur lang naar gasten op een bank, bad, tuin, stoel of zo kijken, Get a live!
  Dan ben je wel heel erg sneu.

    /   Reply  / 
 25. klaas

  he Varkensbeer Martens,volgens mij ben jj geestelijk ziek.

    /   Reply  / 
 26. Charlotte

  In mijn hectisch drukke leven als afstuderende student, kan ik ss wel gebruiken om even mijn verstand op nul te zetten. Al moet ik zeggen dat ik het concept wel redelijk slap vind, en de geheimen nou ook niet bepaald geweldig of aanstootgevend..(slaapwandelen, body piercer, etc) ook vind ik het jammer dat de missies niet zo aanstootgevend zijn, een beetje meer actie zou leuk zijn! Maar ik lach me rot om het ‘verdriet’ en de kleine opstootjes.. Dat mensen hier vrijwillig aan mee willen doen verbaasd me telkens weer! Na afloop van het spel zal je niet snel meer serieus genomen worden..

    /   Reply  / 
 27. yasmijn

  als jullie het dan na ongeveer 20.30 of zo doen dan is het te doen iedereen heeft dan het nieuws gezien en de soaps en noemaar op meestal is er door de weeks niet veel aan dus dan kunnen jullie het mooi uit zenden als jullie dat doen denk dat je meer kijk cijfers krijgt behalve op vrijdag moet je het gewoon om een uur of half 7 doen tot 8 uur of zo want dan is schaatsen op het ijs en flikker Maastricht er en zing programma of later doen op vrijdag

    /   Reply  / 
 28. Elly Korswagen

  In februari zei medium Cleopatra tegen mij dat Secret Story een flop zou worden. Op haar Twitter medium Cleopatra deelde zij haar followers op 2 maaart mede dat Secret Story binnen 4 weken van de buis gehaald zou worden. Programmamakers doen er goed aan eerst Cleopatra te raadplegen alvorens een televisie programma te lanceren.Ik ben benieuwd of helderziende Cleopatra weer gelijk gaat krijgen. Elly Korswagen

    /   Reply  / 
  1. nr1

   hulde voor deze medium !
   kan de baas van NET 5 een voorbeeld aan nemen, wat een zelf… man is dit !BOYCOT deze zender meteen er is genoeg goed op de buis te vinden. de deelnemers zijn erg ingenomenen met zichzelf en vinden zich erg belangrijk (wat een stelletje lossers!) De secrets zijn ook knudde ! Zap naar hartelust , er is veel beter tv te vinden op de nl-buis.

     /   Reply  / 
 29. S

  Is het iemand al opgevallen dat Alex een figurant is in GTST?

    /   Reply  / 
  1. rtd

   wie dan? of wie speelt ie ?

     /   Reply  / 
 30. S

  Gisteravond was hij te zien als hotel medewerker in de Rozenboom. Een piepklein rolletje…

    /   Reply  / 
 31. Ol' Dirty Basterd

  Ik heb de show gisteren voor het eerst gezien.

  En ik heb het nu al uitgekozen tot slechtste programma van het jaar 2011. Wat een crappy ass show is dit zeg, wow.

  M.v.g.

  Jaap

    /   Reply  / 
 32. Robert

  @24/7 streams op internet kijken.
  Laat je niet gek maken, ze laten de streamers betalen om een groot gedeelte van de dag naar een StreamLock te kijken. Niks 24/7 je wordt opgelicht waar je zelf bijstaat. Ze hadden het programma Streamlock Story moeten noemen. Dit is het slechste RLS programma wat we op de Nederlandse TV te zien hebben gekregen.
  Het enige waar die Alphons Martens mee bezig is is snel geld verdienen over de rug van de streamers die betalen, maar bijna niks te zien krijgen.

    /   Reply  / 
 33. Maarten

  van alle shows is dit de leukste!!

  BB en de kooi = alleen maar gezanik en ruzie..

  SS is tenminste een leuk idee!!

  wens jullie de beste kijkcijfers toe!!! GA zo door!

    /   Reply  / 
 34. zomer

  ik vind het aangeketend niet kunnen
  en je bent je prive kwijt
  zoals naar toilet ,douche even je terug kunnen trekken
  het moet niet kunnen dat gaat te ver

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>