NOS wint slag om samenvattingen Eredvisie

studio-sport eredivisieDe vlag gaat uit bij de NOS. De omroep heeft opnieuw de uitzendrechten van de samenvattingen van het Eredivisie voetbal binnengehaald voor de komende drie seizoenen. Het betekent dat ‘het bord op schoot’ nog tot de zomer van 2017 te zien is bij de publieke omroep. Alles blijft dus bij het oude, RTL, SBS en Fox vissen achter het net.

Van RTL was dat overigens al bekend, die hebben zich in een eerder stadium al teruggetrokken. SBS en Fox hebben nog wel langere tijd meegeboden, maar uiteindelijk kon de NOS dus het beste bod neerleggen. Waarbij overigens geen details zijn bekendgemaakt. De wekelijkse Studio Sport Eredivisie trekt nu op zondagavond zo’n 3 miljoen kijkers, iets wat bij een commerciële partij allesbehalve gegarandeerd is.

Opmerkelijk is het wel. De NOS moet ook bezuinigen en directeur Jan de Jong heeft in het recente verleden al aangegeven keuzes te moeten maken. Te veel dure sportpakketten is daarbij geen optie. De NOS heeft vorig jaar echter ook al de Champions League binnengehaald. En nu dus ook de Eredivisie.

Frank Rutten, directeur van Eredivisie Media & Marketing legt uit: “De Eredivisie en de NOS hebben een langdurige en prettige relatie met elkaar en die zetten we met plezier de komende drie jaar voort. Voor de fans schept dit een duidelijk aanbod: voor alle live wedstrijden kan men terecht bij Fox Sports Eredivisie en voor de samenvattingen bij de NOS. We vertrouwen erop dat de fans deze combinatie zullen waarderen.”

NOS-directeur Jan de Jong: “Het is mooi te merken dat iedereen het een goed idee vindt dat de samenvattingen van de Eredivisie bij de NOS blijven. (…) Studio Sport op zondagavond zeven uur hoort steevast bij de meest bekeken programma’s van de Nederlandse televisie. De kracht van ons merk is enorm.

Volgens velen zouden de samenvattingen een enorme impuls kunnen betekenen voor Fox, dat kampt met tegenvallende resultaten. Rutten: “Dat we nu deze keuze hebben gemaakt onderstreept bovendien eens te meer dat we met onze vrij toegankelijke zender Fox werken met een plan voor de lange termijn, zoals vanaf de start altijd is benadrukt. Fox is pas zeven maanden in de lucht terwijl onze horizon 12 jaar verder ligt. Met Fox werken we daarom met vertrouwen en onveranderde ambitie verder aan de toekomst.”

Update 15.00 uur: De NOS zal na het seizoen 2014/15 de Champions League afstoten.

Zie ook:
- NOS-baas ziet samenvattingen niet 1-2-3 naar Fox gaan
- NOS stoot Eredivisie of Champions League af
- NOS-baas waarschuwt voor monopolie Fox
- NOS haalt uitzendrechten kwalificatieduels Oranje binnen
- Hans Kraay jr: Samenvattingen Eredivisie laatste strohalm

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>