Hans Kraay jr: Samenvattingen Eredivisie laatste strohalm

studio-sport eredivisieVoetbal International schreef het onlangs al: SBS 6 is de grootste kanshebber om de samenvattingen van het Eredivisie voetbal binnen te halen na het lopende seizoen. SBS-gezicht Hans Kraay Jr. maakt er vandaag geen geheim van in De Telegraaf: “De samenvattingen van de Eredivisie, die nu nog bij de NOS te zien zijn, zijn onze laatste strohalm.”

SBS 6 had een aardig voetbalpakket, maar met nieuwkomer Fox zijn ze alle pakketten kwijt geraakt. Dat terwijl de kijkcijfers van het open kanaal van Fox nog altijd erg laag zijn. Ook die partij zal geïnteresseerd zijn in de samenvattingen, maar tegen welke prijs?

Hans oppert dan ook een samenwerking in de krant. “Als ook De Telegraaf, die een goede relatie heeft met Fox, meedoet zou sprake zijn van een unieke driehoeksverhouding. Daar zijn wij best voor in.”

8 Reacties // Reageer

8 thoughts on “Hans Kraay jr: Samenvattingen Eredivisie laatste strohalm

  1. Martijn

    Ben erg benieuwd hoe de voetbal uitzendrechten de komende maanden worden verdeeld. Samenvattingen eredivisie, maar ook zeker de Champions League en Europa League (2015-2018).

      /   Reply  / 
  2. bas

    Zie het drama al weer aankomen .

      /   Reply  / 
  3. Valpa

    Maar als FOX die samenvattingen niet krijgt, dan kan dat open kanaal net zo goed opgedoekt worden. Er kijkt geen hond naar, waardoor de dekmantel om abonnementen te verkopen niet opgaat. Programma’s om te slijten aan SBS zijn er ook bijna niet, op een paar series na.

      /   Reply  / 
    1. Martijn

      FOX heeft voor 4 seizoenen de KNVB Beker (samenvattingen+ Live halve finales en finale), de Johan Cruijf schaal, de oefenwedstrijden van Oranje en Jong Oranje (+ kwalificatieduels). Best veel voetbal dus de komende jaren op het open net.Door de eredivisiesamenvattingen weg te kapen bij de NOS maken ze zich niet geliefd bij de kijker. Ik denk eerder dat ze nog de Champions League willen binnenhalen voor zowel het open kanaal als Fox Sports.

        /   Reply  / 
  4. Bart

    Denk dat de NOS de uitzendrechten behoudt, echter wel onder andere condities. Bijv. pas uitzenden na 22.00 uur.

    Dan heb je een compromis: De NOS houdt de rechten, echter FOX heeft meer waar voor zijn geld (exclusiviteit).

    En ja, die CL is nauwelijk houdbaar voor de NOS. Maar die zou RTL wellicht ook wel willen hebben. En dan de EL weg. Want die zijn echt vreselijk….

      /   Reply  / 
    1. Martijn

      Het voordeel voor RTL is dat in de Europa League vaak de Nederlandse Clubs spelen. Echter biedt de Champions League natuurlijk een extra avond voetbal en krijgt het Darts vrij spel op de donderdagavond.

        /   Reply  / 
    2. bas

      RTL heeft eerder al aangegeven dat de CL te duur is voor hen . Het terugverdien model is sterk negatief.
      Reclame levert gewoon niet genoeg op om de kosten te dekken

        /   Reply  / 
  5. Boris

    FOX gaat er straks met de CL vandoor.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>