NOS haalt uitzendrechten kwalificatieduels Oranje binnen

sbs voetbalDe kwalificatieduels voor het EK Voetbal van 2016 en het WK Voetbal in 2018 zullen bij de NOS worden uitgezonden. De afgelopen jaren heeft SBS deze wedstrijden vertoond. De publieke omroep spreekt van een belangrijke slag op het gebied van voetbalrechten.

Eerder al bemachtigde de NOS de rechten van de eindtoernooien zelf. Vanaf komende zomer zijn hierdoor alle belangrijke wedstrijden van Oranje bij de NOS te volgen: van Brazilië 2014 tot en met Rusland 2018. Het gaat in totaal om twintig kwalificatie-interlands van het Nederlands elftal – uit én thuis – plus eventuele play-offs: het hele verhaal hoor en zie je bij de NOS. Live en op televisie, radio en internet.

NOS-baas Jan de Jong: “Dit is een belangrijk contract voor de afdeling sport, geweldig voor de NOS en onmisbaar voor de publieke omroep. Mede hierdoor blijft de publieke omroep ook echt van en voor iedereen. Nu gaan we proberen de  Eredivisie of UEFA Champions League binnen te halen.”

De NOS is verheugt over de nieuwe opzet van de kwalificatietoernooien. “Er gaat veelal in de weekeinden gespeeld worden, in plaats van op vrijdag en dinsdag. Verder krijgt het toernooi een uniforme uitstraling en de toplanden spelen niet langer tegelijk, zodat er iedere speelavond wel een boeiende wedstrijd te zien is.”

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>