NOS vreest niet voor leegloop presentatoren

Het lijkt een hete transferzomer te worden, nu Rupert Murdoch een openbare zender lijkt te ontwikkelen en ook bij SBS 6 nog wel wat presentatoren gebruikt kunnen worden. Opmerkelijk is dat geen enkele zender of omroep zegt een drukke transferzomer te verwachten. Zo ook de NOS. Hoewel Toine van Peperstraten de overstap heeft gemaakt, denkt de NOS niet dat er veel meer gaan volgen. “Ik sluit niet uit dat een enkeling Toine zal volgen, maar het verloop bij de NOS is zeer gering.”

Dat zegt Jan de Jong in het AD. “Bij Fox gaat het ook om de portemonnee. De NOS deelt geen salarissen uit boven de balkenendenorm en dat blijft zo. De echte journalsitiek uitdaging ga je echter aan bij ons.”

Het AD berichtte gisteren nog dat Toine ook is vertrokken omdat de doorgroeimogelijkheden gering waren door ‘de grote drie’ van de NOS, te weten Tom Egbers, Mart Smeets en Jack van Gelder.

Zie ook:
- Toine van Peperstraten volgt Humberto op bij Eredivisie Live
- Peter Lubbers niet naar SBS maar naar Fox
- Humberto Tan maakt RTL Late Night op RTL 4
- NOS stoot Eredivisie of Champions League af
- Toine van Peperstraten ‘de nieuwe Mart’?
- NMa heet Murdoch welkom; sportkanaal Fox op komst?

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “NOS vreest niet voor leegloop presentatoren

  1. Bart

    Wat een arogante reactie van De Jong. Net alsof je bij Eredivisie Live/ FOX geen journalistieke uitdaging kan aangaan.
    Ja, en dat het salaris daar wat beter is, is dan ook lekker meegenomen…

    Toine krijgt daar gewoon enorme kansen (misschien wel anchor van FOX-Eredivisie), die hij bij de NOS voorlopig nog niet zo krijgen…

      /   Reply  / 
    1. Roy

      Helemaam mee eens. Ik ben die arrogante houding van de NOS zo zat. Hoezo zou er alleen goeie journalistieke uitdagingen bij de NOS liggen. Dat is echt nergens op gebaseerd. Ze mogen dan de meest bekeken sportevenementen hebben, zoals het WK en EK Voetbal en de Olympische Spelen. Maar bij bijv. de Eredivisie Live wedstrijden, tennis, basketbal en hopelijk vanaf augustus ook de Amerikaanse sporten bij FOX als ESPN America ermee ophoudt zijn veel uitdagingen en veel eer te behalen.

        /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>