NOS stoot Eredivisie of Champions League af

De NOS gaat keuzes maken in zijn pakket uitzendrechten van sportevenementen. De omroep maakt vandaag bekend het EK Voetbal 2016 exclusief te gaan uitzenden in Nederland, maar niet alle voetbalcontracten zullen nog worden binnengehaald. Sterker nog: de NOS zal het Eredivisie Voetbal of het Champions League voetbal laten varen.

NOS-directeur Jan de Jong vertelt: “Het uitzenden van grote sportevenementen als het EK voetbal blijft, ook in de moeilijke jaren die voor ons liggen, topprioriteit voor de NOS en de publieke omroep. Letterlijk heel Nederland kijkt, luistert en leeft mee tijdens zo’n groot evenement. Oranje en het voetbal is van ons allemaal. Alleen door sport blijft de publieke omroep ook echt breed en ook echt van iedereen.”

Hij vervolgt: “In 2016 vier weken topvoetbal kijken, zonder dat je daar extra voor hoeft te betalen als consument, zou wel eens een zeldzaamheid kunnen worden. De NOS probeert dat te voorkomen. De volgende uitdaging is dan ook het binnenhalen van de rechten van de Eredivisie óf de UEFA Champions League. Beide kunnen we ons helaas niet meer veroorloven.”

De NOS doet, zoals gebruikelijk bij dit soort contracten, geen mededelingen over de hoogte van het bedrag dat is gemoeid met de overeenkomst. De NOS is gehouden aan geheimhouding omdat het voor de verkopende partij om strategisch gevoelige informatie gaat. “Wat ik wel kan en wil zeggen, is dat de prijs die we nu hebben betaald in lijn ligt met die van voorgaande edities van het EK voetbal”, aldus De Jong.

Zie ook:
- NPO bezuinigt op sport, amusement en human interest
- NOS strijdt voor behoud samenvattingen Eredivisie
- NMa heet Murdoch welkom; sportkanaal Fox op komst?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>