NOS strijdt voor behoud samenvattingen Eredivisie

Als het aan de NOS ligt, blijven de samenvattingen van het Eredivisie Voetbal ook na 2013/14 te zien bij de publieke omroep. Dat maakt NOS-directeur Jan de Jong wereldkundig via een persbericht, in reactie op toetreding van Rupert Murdochs bedrijf Fox op de Nederlandse markt.

“Het voetbal is een beetje van ons allemaal. De kijker, en daar doen wij het voor, is super tevreden met NOS Studio Sport. Wekelijks kijken miljoenen mensen naar het Eredivisie voetbal bij de NOS, het is de afgelopen vijftig jaar structureel het best bekeken programma van de Nederlandse televisie. Onze aanpak spreekt mensen aan. Dus als het aan ons ligt, zenden we ook de komende vijftig jaar de Eredivisie uit.”

Hij vervolgt: “Eens in de zoveel jaar komen de rechten op de markt, dat is een gegeven. Het staat een ieder vrij om de rechten te kopen. Ervaring uit het verleden leert dat dit niet altijd een succes is geweest, denk aan Sport7 en, korter geleden, Talpa.”

De Jong waarschuwt voor de mogelijke gevolgen van de vercommercialisering. “Fox heeft de clubs 80 miljoen toegezegd. Dat is fantastisch voor het voetbal. Maar het geld moet ergens vandaan gaan komen; Fox is geen liefdadigheidsinstelling. Als Fox de samenvattingen op een eigen kanaal gaat uitzenden, dan is dat een kostbaar middel om de kijker lekker te maken voor betaaltelevisie. Als Fox de rechten aan ons verkoopt, dan levert dat geld op.”

De NOS-baas besluit: “Daar ligt een kans voor ons, want – om in voetbaltermen te blijven – de wedstrijd is nog niet afgelopen; we kunnen nog scoren. Hier gaan de NOS en de publieke omroep natuurlijk vol voor. Wij willen niets liever dan de Eredivisie blijven uitzenden. Maar niet ten koste van alles, want we staan ook voor een enorme bezuinigingsoperatie.”

Zie ook:
- NMa heet Murdoch welkom; sportkanaal Fox op komst?
- Murdoch ontketent mediarevolutie met Eredivisie-deal
- Samenvattingen Eredivisie jaartje langer bij NOS

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “NOS strijdt voor behoud samenvattingen Eredivisie

  1. Valpa

    Sluit een dealtje. NOS de Eredivisiesamenvattingen, krijgt FOX de Champions League voor op hun Eredivisie Live met sublicentie voor de samenvattingen aan de NOS. Fox krijgt wat miljoentjes van de NOS, NOS heeft wat hij wil. Iedereen blij. Behalve de Champions Leaguekijker, want die zal moeten betalen.

      /   Reply  / 
  2. Sven

    CL zit nu prima bij Sport1.
    In de toekomst gaat alles misschien naar FOX, achter de decoder en op het open net misschien naar RTL of het nieuwe FOX.
    Dinsdag EL, woensdag en donderdag CL.

    Niks iedereen blij. Als er toch dealtjes gesloten moeten worden, doe dat dan met RTL(7) en niet met de NOS/PO…..

    Wishfull thinking… Keep on dreaming NOS !!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>