NPO bezuinigt op sport, amusement en human interest

De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) staat voor de grootste bezuinigingsoperatie in zijn bestaan. De klappen gaan voornamelijk vallen in de hoek van sport, amusement en human interest. Dat is althans de visie van bestuursvoorzitter Henk Hagoort, die hij gisteren deelde op de nieuwjaarsbijeenkomst van de NPO. “Wie met minder geld alles wil doen, doet alles half”, zegt Hagoort.

De NPO kiest daarom voor vijf prioriteiten: journalistiek, Nederlandstalig drama & documentaire, kinderprogramma’s, kennis & cultuur en evenementen. Hagoort: “Met deze vijf prioriteiten willen wij – ook na de bezuinigingen – onze impact garanderen.”

Hij vervolgt: “Het is onze taak om Nederland te verbinden. Wie naar de NPO kijkt of luistert, hoort en ziet Nederland in al zijn verscheidenheid.” Hagoort zei voor een brede publieke omroep te blijven staan: “Wij zullen nooit kiezen tussen doelgroepen. Wij zijn er voor álle Nederlanders. Wel kiezen we in wat we wel en wat we niet uitzenden.”

Met de speech heeft de NPO richting gegeven aan de bezuinigingsoperatie – waarvoor hulde. En de gemaakte keuzes zijn denk ik ook wel terecht. Natuurlijk zullen kijkers vrezen dat de klappen vallen bij hun geliefde programma’s op het gebied van sport, amusement en human interest. Tegelijkertijd zijn dat ook de genres waar de commerciële zenders ons al met een breed pakket bedienen.

Hagoort belooft dat de gevolgen vanaf 2014 zichtbaar zullen worden. Dus het blijft nog even spannend welke titels en programmamakers de dupe worden. Paul de Leeuw? Boer Zoekt Vrouw? De Wereld Draait Door? Champions League voetbal? Man Bijt Hond? Wie Is de Mol?

Zie ook:
- NPO-baas: Spoorloos, Reünie of Boer Zoekt Vrouw sneuvelt
- Paul de Leeuw loopt met drie programma-ideeën
- Publieke omroepen moeten gaan concurreren op kwaliteit

1 Reacties // Reageer

One thought on “NPO bezuinigt op sport, amusement en human interest

  1. esther

    Als je echt denkt dat de PO gaat stoppen met BZV,DWDD en WIDM dan
    kun je beter stoppen met dit blog.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>