Toine van Peperstraten ‘de nieuwe Mart’?

Het zijn onrustige tijden voor Toine van Peperstraten. Vrienden en collega’s tippen hem als ‘de nieuwe Mart’ en de uitdaging als talkshowhost zegt Toine ook niet uit de weg te gaan. Tegelijkertijd is hij nog niet officieel gepolst en zijn er legio andere ‘nieuwe Marts’ binnen de NOS aan te wijzen. “Iedereen ziet me ineens als ‘de nieuwe Mart’ omdat die het NOC*NSF Sportgala de afgelopen vier jaar met Dione presenteerde, en nu ik. Maar voor die tijd deden alle NOS-sportmensen het samen.”

Mocht Toine de kans krijgen, dan grijpt hij deze, zegt hij in het AD. “Ik zou het graag willen doen, ja, en denk dat ik het kan. er zijn wel voorwaarden o dat te kunnen doen. Vooral jarenlange ervaring hebben. Ik voldoe daaraan. Maar de leiding moet hierover beslissen. Ik ben nog niet gepolst. En ik weet dat meerdere NOS-presentatoren die ambitie hebben.”

Toine voelt zich als een vis in het water voor de camera van de NOS. “Maar in een latenight kun je natuurlijk meer van jezelf kwijt. Dan kan ik bijvoorbeeld ook laten zien dat ik kennis van zaken en humor heb.”

De komende zomer komt de NOS vermoedelijk toch weer met De Avondetappe. De omroep heeft daarover woensdag een meeting met Mart Smeets, waarbij de knoop vermoedelijk wordt doorgehakt. Als het AD vraagt of Toine De Avondetappe zou willen doen, zegt hij: “IK ben van huis uit altijd ambitieus geweest. AL heb ik ook geleer dat je daar niet te veel mee te koop moet lopen. Bovendien is het de vraag of een latenightprogramma tijdens de Tour op termijn nog wel gemaakt wordt.”

Daarmee doelt hij op de omroepbezuinigingen, 300 miljoen euro in totaal. Daarnaast is er discussie of een vrolijk Tour-programma nog wel kan nu de sport is verziekt door dopingschandalen. “De toon zal anders zijn. Meer onderzoekend dan registrerend. Misschien met meer dopingexpets aan tafel. Of dat vertrouwde relaxte sfeertje nog gepast is? Ik weet het niet.”

En over de bezuinigingen: “Het benauwt me wel, hoor. Veel is onzeker. De NOS had enkele jaren terug bijna een alleenrecht op sport en vooral voetbal. Nu heb je, behalve met bezuinigingen, ook te maken met de decoderzenders die sterker worden en Rupert Murdochs Fox dat misschien een open kanaal met sport gaat beginnen. Dit alles zou voor de NOS wel eens verkeerd kunnen uitpakken.”

Morgen is Toine samen met Dione de Graaff te zien in het NOC*NSF Sportgala. “Door deze avond ben ik opnieuw gaan beseffen wat een magisch sportjaar dit is geweest. Misschien wel het mooiste dat ik in mijn carrière zal meemaken.”

Zie ook:
- Toine van Peperstraten volgt Mart Smeets op
- NOS dubt met Mart Smeets over Tour de France 2013
- NMa heet Murdoch welkom; sportkanaal Fox op komst?
- NOS strijdt voor behoud samenvattingen Eredivisie

1 Reacties // Reageer

One thought on “Toine van Peperstraten ‘de nieuwe Mart’?

  1. Zayn

    Zeer goede presentator, niet zo zelfingenomen en arrogant als Mart

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>