Kijkcijfers: Finale Champions League verpulvert concurrent

Er viel gisteren niet heel veel eer te behalen aan het televisie maken, tenzij je bij de NOS werkt. De finale van de Champions League werd gisteren door 2,5 miljoen mensen bekeken, de huldiging van Internazionale nog eens door 1,9 miljoen mensen. Dan was er nog het NOS Journaal dat 1,6 miljoen kijkers trok en de rest scoorde allemaal onder het miljoen. Carlo Boszhard sloot de vijfdelige serie Lotto’s Onvergetelijke Zaterdag af met slechts 662 duizend kijkers.

Aangezien de Lotto het hele programma betaalt is het voor RTL wel aantrekkelijk om de serie uit te zenden. Maar de Lotto is toch betere kijkcijfers gewend van goedkopere programma’s. Dus het is nog maar zeer de vraag of deze titel terugkeert in de schema’s van RTL. Echt een succes kan het niet worden genoemd in kijkcijfers gemeten, slechts één keer scoorde Carlo boven het kritieke miljoen.

RTL ziet ook de kijkcijfers van Echt Waar!? nu flink inzakken. Achter Ik Hou van Holland trok Jack Spijkerman nog 1,7 miljoen kijkers, maar gisteren zaten er nog maar 759 duizend mensen voor de buis.

Paul de Leeuw wist 851 duizend kijkers te boeien met X De Leeuw. De laatste Deadline trok 493 duizend kijkers en Raymann Is Laat deed er 565 duizend.

SBS 6 had de blockbuster Harry Potter and the Prisoner of Azkaban op het menu staan. Waar de films rond kerst steevast rond het miljoen uitkomen, keken er gisteren slechts een schamele 252 duizend kijkers.

Dat er zulke gaten in de kijkcijfers zijn geslagen zal voor een groot deel voortkomen uit het Champions League Voetbal, het mooie weer en het Pinksterweekend waarbij veel mensen er op uit zijn getrokken. Vrijdag keken er echter nog wel veel mensen tv.

Zie ook:
- Kijkcijfers vrijdag: Kwartfinale X Factor scoort 1,7 miljoen
- Kijkcijfers zondag: Eén Tegen 100 scoort, De Bubbel niet
- Kijkcijfers zaterdag: X De Leeuw weer de grootste

1 Reacties // Reageer

One thought on “Kijkcijfers: Finale Champions League verpulvert concurrent

  1. Nosferatu

    Carlo moet eens stoppen met het presenteren van spelprogramma’s, waarin hij acteert dat hij presentator is en onbewust continu Jos Brink nadoet, met bijbehorende geaffecteerde nepstem.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>