NCRV voor het eerst met Altijd Wat

De nieuwe actualiteitenrubrieken zijn deze week wisselend onthaald. Woensdag stonden de kranten vol met commentaren en deskundigen die de nieuwe programma’s als Nieuwsuur, Ochtendspits, PowNews en Uitgesproken veelal afvielen op tijdsgeest, gebrek aan vernieuwing of een slechte uitvoering. Het nieuwe actualiteitenprogramma dat nog niet op zender is geweest, heet Altijd Wat en wordt gemaakt door de NCRV op vrijdag, meteen na Uitgesproken Vara.

Ghislaine Plag presenteert het journalistieke programma, dat volgens de NCRV wegblijft van de waan van de dag en Altijd Wat laat zien om over na te denken en door te praten. “Altijd Wat maakt achtergrondreportages over thema’s die leven in de maatschappij, waarbij het programma ontwikkelingen op de voet zal volgen. Altijd Wat stelt vragen bij de feiten, cijfers en beweringen die dagelijks het nieuws bepalen en de publieke opinie beïnvloeden.”

Elke week schuift een opiniemaker in de studio aan, om de verschillende onderwerpen die voorbij komen te belichten. Altijd Wat heeft nieuwe gezichten aan zich weten te binden; mensen die met onconventionele oplossingen, verrassende invalshoeken en tegendraadse visies de kijker aan het denken zetten. Het gaat om Stine Jensen, Bas Haring, Herman Vuijsje, Naema Tahir en Peter Paul Verbeek.

Altijd Wat, 20.55 uur, NCRV (NL2)

Zie ook:
- Actualiteit bij publieke omroep: Uitgesproken en Nieuwsuur
- Wekker zetten voor Ochtendspits van WNL?
- PowNews: Het Nieuwsuur maar dan in een kwartier
- NCRV brengt Altijd Wat op tv

1 Reacties // Reageer

One thought on “NCRV voor het eerst met Altijd Wat

  1. Linda

    Als ik naar die Ghislaine Plag kijk heeft Nieuwsuur het toch veel beter gedaan met Marielle Tweebeeke.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>