Stoelendans weekend NL 1: Bij Ons in de PC naar zaterdag

Opnieuw is een verschuiving in het weekend van Nederland 1 bekend geworden. Bij Ons in de PC zal voortaan niet meer op zondagavond worden uitgezonden, maar is op de zaterdag te zien. Eerder werd al bekend dat Jörgen Raymann juist naar de zondag gaat en ook de Tros TV Show waarschijnlijk op zondag te zien zal zijn in het nieuwe seizoen. Koefnoen blijft wèl op de zaterdag staan, rechtstreeks achter het programma van André van Duin dat de Tros op zaterdagavond mag gaan uitzenden. De vraag rijst of er eigenlijk wel iets nieuws komt ter vervanging van Paul de Leeuw.

Want dat is waar de hele stoelendans door is geïniteerd. Paul de Leeuw komt niet meer terug met zijn tweedelige weekendprogramma en dus ontstaan er gaten. Het lijkt mij de gelegenheid om eens flink de bezem te halen door de programmering; langlopende titels die tanende zijn misschien eens vervangen door iets nieuws. Want het gebrek aan innovatie lijkt een tikkende tijdbom voor Nederland 1, dat nu al vrij lang vertrouwt op bestaande vlaggenschepen als Boer Zoekt Vrouw, Wie Is de Mol?, Eén Tegen 100, Kassa, Rader, Opgelicht en eerder genoemde titels.

Daarmee wil ik niet beweren dat alles maar meteen de nek omgedraaid moet worden. Een goedlopende titel waar je veel kijkers een plezier mee doet, mag best blijven. Maar er zijn zoveel makers die hun programma op Nederland 1 kwijt willen en daar geen plek voor zien in het schema, geef die dan een kans. Met het stoppen van Paul de Leeuw is er elk weekend bijna 2 uur vrijgekomen… kansen genoeg om iets uit te proberen, toch?

Op 26 augustus presenteert de Nederlandse Publieke Omroep zijn agenda voor dit najaar. Eens zien waar die vrijgekomen uren nou daadwerkelijk mee gevuld gaan worden.

Zie ook:
- Ivo Niehes TV Show naar de zondagavond?
- Raymann Is Laat moet wijken van zaterdagavond
- Anita Witzier wil terugkeer De Leukste Jaren
- Wie springt in weekend-gat van Paul de Leeuw?

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Stoelendans weekend NL 1: Bij Ons in de PC naar zaterdag

  1. Michel

    Ik vind dat je helemaal gelijk hebt. Ik vind Andre van Duin op de plek van Paul de leeuw wel erg makkelijk. En dan die Rayman naar zondag op de plek van paul dat gaat echt niet werken. En Ivo naar de Zondag is ook raar aangezien dit programma al 200 jaar op Vrijdagavond komt.

    @ herman Weet jij trouwens of Paul de Leeuw nog wel terug komt met Seth&Fiona?

      /   Reply  / 
  2. martin

    Raymann komt niet op de plaats van Paul.
    De zondagavond bestaat uit:Eén Tegen 100 ,de Reünie,studio voetbal
    en Raymann.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>