Aangrijpende verhalen in Grenzeloos Verliefd (Kijktip!!)

In het voorjaar van 2008 introduceerde Net 5 het programma Grenzeloos Verliefd, waarin Nederlandse meisjes hun bestaan hier opgeven om de liefde in een ver en vreemd land achterna te jagen. Een verslaggever reist de eerste weken mee om vervolgens een cameraatje achter te laten voor eigen gebruik. De portretten die zodoende ontstaan zijn aangrijpend, emotioneel, enthousiasmerend, soms teleurstellend maar altijd bewonderenswaardig.

Het is nogal wat. Allemaal kennen ze de persoon die ze opzoeken. Uit eerdere ontmoetingen blijkt het de liefde van hun leven te zijn. Maar is de liefde ook bestand tegen de klap die volgt? De meisjes kennen nauwelijks iemand in hun nieuwe omgeving, ze zijn vaak de taal niet machtig en blijken bijna altijd enorm op zichzelf aangewezen. Niet zelden is er ook nog eens weinig budget en zijn de leefomstandigheden een stuk soberder en primitiever dan in Nederland. En af en toe blijken er ook nog eens strenge geloofsrituelen of heel strikte regels voor vrouwen in het land van bestemming.

De eerste serie was zoals gezegd een genot om naar te kijken. Natuurlijk moet het koppel je aanstaan, maar het levert hoe dan ook altijd echte en rauwe verhalen op. Mooi vertelde verhalen, die je vrijwel meteen meeslepen. En dan wil je gewoon weten of de liefde overwint.

Voor het tweede seizoen zijn meteen extra lange afleveringen gemaakt. Ik vermoed dat de montage nog beter is en de meisjes die meedoen, de eerste serie hebben gezien en zodoende weten wat ongeveer de bedoeling is. Absolute kijktip!

Grenzeloos Verliefd, 21.30 uur, Net 5

Zie ook:
- Intercontinentale liefdes in Grenzeloos Verliefd
- Net 5 geeft update over koppels Grenzeloos Verliefd
- Kijktip: Heerlijk nazomeren met De Spaanse Droom bij Net 5

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Aangrijpende verhalen in Grenzeloos Verliefd (Kijktip!!)

  1. MassMedia

    Gaat natuurlijk niet scoren. 300 dzd max.

      /   Reply  / 
    1. Herman Roggeveen Auteur

      445 duizend, best bekeken programma van Net 5 gisteren. Heb er ook veel bezoek op binnen gekregen. Ik zeg: hit!

        /   Reply  / 
  2. Lies

    Heb gisteren na 20.30 uur alleen nog maar Net5 gekeken, De Spaanse Droom en Grenzeloos Verliefd zijn echte aanraders!

      /   Reply  / 
  3. Lia

    De Spaanse Droom heb ik gemist, maar ook de tweede reeks van Grenzeloos Verliefd is écht de moeite van het kijken waard. Leuk programma!

      /   Reply  / 
  4. Marloes

    Wat een hert ook weer, dat laatste meisje die naar Sumatra gaat; tjonge,jonge, wat verwacht je dan?? Behoorlijk hersenloos vind ik.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>